Σελίδες

25 Ιουλ 2013

Θ. Παφίλης: Δίκαιο φορολογικό σύστημα, δεν μπορεί να υπάρξει στο καπιταλιστικό σύστημα (VIDEO)




Δίκαιο φορολογικό σύστημα, δεν μπορεί να υπάρξει στο καπιταλιστικό σύστημα, είναι από τη φύση του άδικο, τόνισε στην παρέμβασή του οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Στάθηκε, διαχρονικά, στα φορολογικά συστήματα και τις διακηρύξεις που πάντα γίνονταν για πάταξη της φοροδιαφυγής και φορολογική δικαιοσύνη, σημειώνοντας πως μόνιμα υποζύγια είναι οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι, ενώ ο πλούτος συνεισφέρει όλο και λιγότερα.
Αναφορικά με τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, σχολίασε πως θα πρέπει η σχετική συζήτηση να γίνει «πακέτο» με τις νόμιμες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και θύμισε τις 57 φοροαπαλλαγές για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως είναι όχι απλά πλάνη, αλλά κοροϊδία να ισχυρίζονται πως θα φορολογήσουν το κεφάλαιο, θα ελέγξουν τη φοροδιαφυγή και τη νόμιμη φοροδιαφυγή, μέσα στην ΕΕ και με τα πράγματα όπως είναι.
Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη διάταξη που αφορά τις κατασχέσεις, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πως αφορά μόνο τους μεγάλους φοροφυγάδες, αφού κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται στο σχετικό άρθρο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να μην έχει καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει δικαιότερη φορολογική μεταχείριση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που βρίσκεται σε πλήρη παρακμή. «Όσο πιο γρήγορα το ανατρέψει τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος για μια ανθρώπινη κοινωνία και όχι για υποταγή στη βαρβαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου