Σελίδες

10 Ιουλ 2013

Αλ. Τσίπρας: Συκοφαντεί το ΚΚΕ για να εγκλωβίσει το λαό


Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η συκοφάντηση του ΚΚΕ.
Ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στο όνομα της λεγόμενης ενότητας της «αριστεράς» (που χωράει και …τον Καμμένο!), κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ματαιώνει την πάλη του λαού για «μικροκομματικές σκοπιμότητες», ότι «υποβαθμίζει την αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας», επειδή δε συμμετέχει στην επιχείρηση κοροϊδίας του λαού που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συκοφαντεί, δηλαδή, το ΚΚΕ και την πολιτική του, επιχειρώντας να εμφανίσει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη λύση τάχα υπέρ του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός των τειχών του συστήματος και του ευρωενωσιακού οικοδομήματος και συνεπώς δεν έρχονται σε ρήξη με την πολιτική που γεννά τα βάσανα του λαού.

Στη συντονισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει το λαό στη στρούγκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας, το ΚΚΕ δεν έχει θέση, όπως δεν έχουν θέση και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες. Γιατί η λύση υπέρ του λαού δε βρίσκεται στην αναπαλαίωση του σάπιου συστήματος, ούτε στις προσμονές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτής της ίδιας «ανάπτυξης» που οδήγησε στην κρίση και θα φέρει κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η λύση υπέρ του λαού βρίσκεται στο δυνάμωμα της δικής του λαϊκής συμμαχίας, της συμμαχίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, θα πετυχαίνει την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και θα έρχεται σε ρήξη με τα μονοπώλια, για την ανατροπή της εξουσίας τους και την αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με το λαό στο τιμόνι και όχι στην καρότσα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου