Σελίδες

27 Απρ 2013

Νίκος Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο (VIDEO)



«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη διαδικασία και καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί είναι μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ». Αυτό τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σημειώνεται ότι η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε με τη διαδικασία του  κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ακόμα ότι το πολυνομοσχέδιο: «Μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και επιχειρεί να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης για ανάκαμψη δεν μπορεί να κρύψει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη ακόμα και αν έρθει θα έχει φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και μεγάλη ανεργία. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην εφησυχάσει αλλά να ενισχύσει τη Λαϊκή Συμμαχία. Ο λαός πρέπει να παλέψει κατά των μνημονίων αλλά χρειάζεται να αμφισβητήσει το ρόλο του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού κέρδους. Οι όποιες άλλες λύσεις είναι αδιέξοδες και αντιλαϊκές».
Το άσπρο μαύρο κάνει η κυβερνητική πλευρά και επιδίδεται σε εμπόριο ελπίδας του ελληνικού λαού. «Πετύχαμε το όποιο δημοσιονομικό κενό να καλυφθεί χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. Το νομοσχέδιο δεν έχει επαχθή μέτρα για τους πολίτες αλλά θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις φορολογικές διατάξεις και τις ρυθμίσεις για τα χρέη των νοικοκυριών».
«Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια κατατίθεται ένα νομοσχέδιο που δεν περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε αυξήσεις φόρων» σημείωσε η εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως την αρχή της ανάκαμψης.
Πολλές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα στις οποίες έχει συμβολή και το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Για πρώτη φορά υπάρχουν βελτιωτικές κινήσεις και μέτρα ανάσες για την οικονομία αλλά χρειάζονται και άλλες τέτοιες παρεμβάσεις σημείωσε απ’ την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη.
«Δεν μπορούν να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης όσο δεν σταματάει το δηλητήριο του μνημονίου» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπτύσσοντας ουσιαστικά τη λογική του διαφορετικού μείγματος πολιτικής που όμως δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο στο λαό.
«Ο δρόμος που βαδίζει η συγκυβέρνηση είναι επικίνδυνος γιατί δεν μας οδηγεί στην έξοδο απ’ την κρίση και απαξιώνει την Βουλή και τη δημοκρατία» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου