Σελίδες

18 Απρ 2013

Χρ. Κατσώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες (VIDEO)




Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τον κατώτερο μισθό, τις ΣΣΕ και τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόστηκε αρκετά γρήγορα, κάνοντας το ρόλο του
«ρεαλιστικό», τη στιγμή που προεκλογικά είχε παρασύρει αρκετούς ριζοσπάστες ψηφοφόρους, όταν δεσμευόταν για κατάργηση των μνημονίων.
«Πού είναι η πρόταση νόμου που θα έφερνε η οποία θα καταργούσε τα μνημόνια; Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, πώς με διάφορα προσχήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε από αυτό που έλεγε στο λαό προεκλογικά για να πάρει ψήφους ριζοσπαστών», τόνισε ο Χρ. Κατσώτης.
Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως σπέρνει αυταπάτες ότι με άλλο μείγμα πολιτικής θα ικανοποιήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ.
Αναφορικά με τις αλλαγές στον κατώτερο μισθό, τόνισε πως διασφαλίζουν πρώτα και κύρια την κερδοφορία των επιχειρήσεων και προειδοποίησε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πως αν δεν ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων και το πολιτικό τους προσωπικό, θα ζήσουν δύσκολες στιγμές.
Για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, τόνισε πως θέση του ΚΚΕ είναι η επανασύστασή τους όχι μόνο με τους σκοπούς που είχαν, αλλά διευρυμένους, για τις διευρυμένες ανάγκες που έχουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη.
Ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε το γεγονός πως οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης δεν τίθενται σε ψηφοφορία με την επίκληση του Συντάγματος. Κατά τη συνεδρίαση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που ερχόταν προς ψήφιση η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, το ΚΚΕ θα την υπερψήφιζε.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου