Σελίδες

18 Απρ 2013

Τσίπρας: Δεσμεύεται στην πλουτοκρατία, κοροϊδεύει το λαό

«Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Άμεση αναστολή του μνημονίου».

Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από το συνέδριο του Economist, στους επιχειρηματίες και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Αλέξης Τσίπρας τους διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγκρουστεί με την ΕΕ και τα μονοπώλια, δεν πρόκειται να εφαρμόσει πολιτική που να έρχεται σε οποιαδήποτε ρήξη με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

«Άμεση αναστολή του μνημονίου». 

Αυτή η διαβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του και σε ψηφοφόρους του, που μέρα με τη μέρα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει όλο και πιο απροκάλυπτα και απλόχερα υποσχέσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση,
για το πόσο ενταγμένος και υποταγμένος είναι στην εξουσία των μονοπωλίων και την πολιτική εξόδου από την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας.

Γι’ αυτό και από χτες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παίξει άλλο ένα παιχνίδι στις πλάτες του λαού και να τον πείσει ότι η φράση αυτή, «αναστολή του μνημονίου», είναι ένα …σαρδάμ, μια λάθος έκφραση που κατά βάθος είναι συνώνυμη της «κατάργησης». 
Φυσικά, στην ελληνική γλώσσα υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην κατάργηση και την αναστολή και αυτό το γνωρίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Χώρια που δεν εξηγούν γιατί, αν επρόκειτο για κάποιο σαρδάμ ή λάθος, η φράση αυτή βρίσκεται στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του Α. Τσίπρα, το οποίο μοίρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε δυο σημεία της ομιλίας.

Ας αφήσουν τα τεχνάσματα για να κοροϊδέψουν το λαό. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν ήταν καθόλου «λάθος έκφραση» η θέση του για αναστολή του μνημονίου. 
Το μήνυμα που ήθελε να δώσει στην ΕΕ το έδωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το ίδιο έργο με τη σημερινή κυβέρνηση. 
Τον λαό προσπαθεί να κοροϊδέψει. 
Αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς.

902.gr

Υ.Γ. 

«Ξεκάθαρα» πράγματα:
Κατάργηση της αναστολής με
αναστολή της κατάργησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου