Σελίδες

7 Απρ 2013

ΕΚ Ζακύνθου: Χτυπάμε τη μήτρα που γεννά τον φασισμό, τον καπιταλισμό

Με αφορμή τους τραμπουκισμούς φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος διαδηλωτών στη Ζάκυνθο το Σάββατο 6 Απρίλη, αλλά και μια παράξενη σπουδή διαφόρων «αντιφασιστών», που έσπευσαν να καταγγείλουν φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η επίθεση από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ενάντια στο “Αντιφασιστικό Μέτωπο” το Σάββατο 6 Απρίλη, είναι καταδικαστέα από το ταξικό εργατικό κίνημα.
Σε αυτούς όμως που βιάστηκαν να κατηγορήσουν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν στηρίζει το “Αντιφασιστικό Μέτωπο” απαντάμε:


Ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού δεν αντιμετωπίζεται με αντισυγκεντρώσεις και “Αντιφασιστικά Μέτωπα”. Ούτε με συμπλοκές με άτομα του υποκόσμου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Αντιμετωπίζεται με μαζικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, στα σωματεία στους χώρους δουλειάς, από της λαϊκές επιτροπές στης γειτονιές και τα χωριά, που θα απομονώνουν τη δράση των φασιστών και θα στοχεύουν στην αιτία που τον γεννά.
Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και οι διάφορες εθνικιστικές οργάνωσεις. Είναι οι μισθοί των 300Ε, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ο εργάτης που χάνει τη δουλειά του, τα λουκέτα τον αυτοαπασχολούμενων, το ξεκλήρισμα τον αγροτών.
Ο φασισμός είναι παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τον ενισχύουν και τον τροφοδοτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όταν δυσκολεύονται να κυβερνήσουν όπως πριν.
Αλήθεια τη λένε όλοι αυτοί που κόπτονται για το φασισμό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια στα στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, επειδή υπερασπίστηκαν εργαζόμενους και άλλους ανθρώπους του μόχθου για διάφορες υποθέσεις;
Δεν έχουν βγάλει άχνα!! Δεν βγάζουν άχνα ακριβώς γιατί καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος να βρεθεί λύση.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς παντού. 

Να μην παραπλανιούνται ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με αντισυγκεντρώσεις και ακτιβισμούς χωρίς να αντιπαλεύεις την μήτρα που τους γεννά, το καπιταλισμό».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου