Σελίδες

25 Μαρ 2013

Τέρμα πια οι αυταπάτες - Υπάρχει λύση σε σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο (VIDEO)




Για την αντιλαϊκή συμφωνία για τη διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο και τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει ο λαός από όλες τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας.

«Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να πούμε, και αυτό κάνουμε εμείς ως Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό που θα πληρώσει πολύ άγρια την πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση της οικονομίας σε βάρος του», τόνισε ο Ν. Σοφιανός, ενώ σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα της κρίσης στην Κύπρο υπογράμμισε ότι «είναι κρίση της οικονομίας καραμπινάτη και δεν είναι από το PSI το ελληνικό».
Τονίζοντας ότι στην Κύπρο ναυάγησε η λογική πως η διαπραγμάτευση εντός των τειχών μπορεί να φέρει αποτελέσματα, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι το όχι του κυπριακού λαού απέναντι σε αυτόν τον απαράδεκτο εκβιασμό δεν έχει σχέση με το όχι της κυπριακής βουλής. Η κυπριακή βουλή ψήφισε με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες 25 μνημονιακά νομοσχέδια το προηγούμενο διάστημα, τα οποία κούρευαν μισθούς, κούρευαν συντάξεις, επιδόματα κ.τ.λ., με κυβέρνηση της αριστεράς και με κομμουνιστή πρόεδρο. Όταν επιλέγεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το σπίτι μας, ότι το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα και αυτήν την οικονομία της τραπεζικής ολιγαρχίας θα την εξυγιάνουμε, τότε τα βάρη της κρίσης θα τα πληρώσει ο λαός».
Πρόσθεσε σε σχέση με τα συμπεράσματα που πρέπει να βγουν σε σχέση με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς: «Αυτή η λυκοσυμμαχία δεν αλλάζει. Αυτή η λογική ότι θα φτιάξουμε το τόξο του νότου... Τον είδαμε τον νότο! Είδαμε και τον βορρά, είδαμε και τη Ρωσία. Σκληρότατες αντιθέσεις μεταξύ τους, αλλά η αλληλεξάρτηση που υπάρχει σε αυτό το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα οδηγεί τους λαούς να πληρώνουν τη νύφη».
Σε ό,τι αφορά το δια ταύτα σε σχέση με το τι κάνουμε σήμερα ο Ν. Σοφιανός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τέρμα πια οι αυταπάτες... Υπάρχει λύση, μπορούμε σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομία του κεφαλαίου, ο λαός μας να ζήσει καλύτερες μέρες, να σταθεί στα πόδια του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου