Σελίδες

15 Μαρ 2013

Κ. Ζιώγας στη ΝΕΤ: Ο λαός να ορθώσει μέτωπο για να εμποδίσει τα χειρότερα που έρχονται (VIDEO)




Σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, «σε κατεύθυνση τέτοια, που θα ανατρέψει την κυρίαρχη τάξη, θα ανατρέψει την αστική τάξη, θα ανατρέψει τα μονοπώλια και ο λαός θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει» κάλεσε οΚώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».

Υπογράμμισε επίσης ότι «Όσο γρηγορότερα ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, βγει στους δρόμους για να εμποδίσει τα χειρότερα που έρχονται και να οργανώσει την πάλη του σε κατεύθυνση τέτοια, όπου θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει, στο βαθμό που αυτό θα συνειδητοποιηθεί γρήγορα από τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες, στο βαθμό εκείνο θα αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα τα οποία τον βασανίζουν».
Το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε πως, ο εργαζόμενος, ο λαός, «πρέπει να συγκρουστεί πρώτα και κύρια μέσα στον τόπο δουλειάς, πρέπει να συγκρουστεί με αυτούς που τον εκμεταλλεύονται και πρέπει να απομονώσει, να αποδοκιμάσει, τους πολιτικούς εκφραστές αυτών που τον εκμεταλλεύονται, αυτών που του αφαιρούν το εισόδημά του».
Αναφερόμενος στο χαράτσι της ΔΕΗ, ο Κ. Ζιώγας υπογράμμισε ότι «Είτε επιβληθεί ενιαίο τέλος ακινήτων, είτε παραμείνει ο φόρος που επιβάλλεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νεά φορολεηλασία, ήδη μία βρίσκεται σε εξέλιξη».
Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, «είναι ότι υπάρχει ρήτρα αυτόματης εφαρμογής μέτρων, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ συγκυβέρνησης και τρόικας, που λέει ότι σε περίπτωση που υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, θα επιβάλλονται νέα μέτρα». Ο λαός, επισήμανε, πρέπει «να ορθώσει μέτωπο, για να εμποδιστούν τα νέα χειρότερα μέτρα που έρχονται».
Απαντώντας σε ερώτηση περί μιας «κυβέρνησης της αριστεράς», ο Κ. Ζιώγας υπογράμμισε ότι «είναι κατηγορηματική η άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα αστικής διαχείρισης» κάτι τέτοιο, σημείωσε, «δεν θα βλάψει μόνο το ΚΚΕ, θα βλάψει συνολικά το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου