Σελίδες

28 Φεβ 2013

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν εξετάσεις στον ιμπεριαλισμό


Πέρα από τα ταξίδια στο εξωτερικό και τις διαβεβαιώσεις που δίνει στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους εκπροσώπους των πολυεθνικών ότι δεν έχουν κάτι να φοβηθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δε σταματά να δίνει εξετάσεις και εντός Ελλάδας. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την προγραμματισμένη ομιλία του Αλ. Τσίπρα την ερχόμενη Τετάρτη σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του «εθνάρχη»; Και, κυρίως, πώς να ερμηνεύσει κανείς την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό στην αίθουσα του ΕΒΕΑ (στην έδρα των μεγάλων επιχειρηματιών δηλαδή) σε εκδήλωση στην οποία θα χαιρετίσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος; Όσο πιο πολύ προβάρει το κυβερνητικό κουστούμι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο πολύ θα εκφράζονται χωρίς περιστροφές οι θέσεις του για τη διαχείριση της κρίσης υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων.
***
Παράλληλα, ορμώμενος, προφανώς, από το θετικό κλίμα που επικράτησε στις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας
ετοιμάζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ξαναταξιδέψει στην Αμέρικα. Μέχρι τον Ιούνη, λένε οι εφημερίδες (αλήθεια ισχύει;), θα έχει γίνει και το δεύτερο ταξίδι του, αφού προηγηθεί ένα ταξίδι στη Ρωσία και, πιθανά, στην Κίνα. Έτσι, για να συμπληρώνεται το «καρέ» των ιμπεριαλιστών στους οποίους θα καταθέσει διαπιστευτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ.
***
Από την άλλη, η κυβέρνηση συνεχίζει τις περιοδείες ανά τον κόσμο, κλιμακώνοντας το αγωνιώδες κυνήγι επενδυτών και συμμάχων. Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα ο Αντ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη, κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφτεί τη Ρωσία. Το ταξίδι αυτό αποτελεί προπομπό ταξιδιού του ίδιου του πρωθυπουργού στη Ρωσία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ειδική συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
***
Όπως έκανε και με τους εμίρηδες του Κατάρ, έτσι και στη Ρωσία, η κυβέρνηση αναμένεται να διαβεβαιώσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι έχουν «ανοίξει» νέα πεδία κερδοφορίας στην Ελλάδα με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Επίσης, αναμένεται να τους διαβεβαιώσει ότι οι μισθοί έχουν πέσει στα τάρταρα, ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα ένα-ένα καταργούνται, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον «Νόμο και την Τάξη» ενάντια στην οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και ότι έχει στα σχέδιά της να χτυπήσει ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στο συνδικαλισμό και στην απεργία. Αυτές τις διαβεβαιώσεις ζητούν, άλλωστε, οι πολυεθνικές για να επενδύσουν και να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα φέρει νέο πλούτο στους επιχειρηματίες, αλλά την ίδια φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους. Μέχρι την επόμενη καπιταλιστική κρίση ή μέχρι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αποφασίσουν να ξεμπερδεύουν με τη βάρβαρη εξουσία των μονοπωλίων.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου