Σελίδες

1 Φεβ 2013

ΚΚΕ: Κάτω οι φόροι, οι κατασχέσεις και τα πρόστιμα στα λαϊκά νοικοκυριά


Κάτω οι φόροι, όχι στις κατασχέσεις και τα πρόστιμα στα λαϊκά νοικοκυριά. Να μην υποστούν καμία συνέπεια, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, τα χρέη στις τράπεζες και τα χαράτσια στις εφορίες. Καμία αποδοχή της φτώχειας, της ανεργίας, των μισθών και των συντάξεων πείνας.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ σχετικά με τη φοροεπέλαση της συγκυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ στα λαϊκά εισοδήματα.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς συλλογικές συμβάσεις και ανασφάλιστοι. Ενιαίος κατώτερος μισθός για όλους με εθνική συλλογική σύμβαση και όχι με νόμους. Να επανέλθουν οι μισθοί και τα μεροκάματα στα επίπεδα που ήταν το 2009, και να διεκδικήσουμε αυξήσεις.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που δυσκολεύεσαι να εξασφαλίσεις τα βασικά και δεν μπορείς να πληρώσεις τους εξοντωτικούς φόρους, τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, τα χρέη στις τράπεζες και σε απειλούν με πρόστιμα και κατασχέσεις. Απευθύνεται σε σένα που για να τα πληρώσεις αυτά αναγκάζεσαι να κόψεις από τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς σου, από τη διατροφή, τη θέρμανση, τη μόρφωση των παιδιών σου, τις ιατρικές εξετάσεις.
Το ΚΚΕ σε καλεί να βρεθούμε όλοι μαζί για να διαμορφώσουμε μια ισχυρή αγωνιστική λαϊκή συμμαχία δράσης, αλληλεγγύης και διεκδίκησης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να βάλουμε φραγμό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Η ατομική προσπάθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν φτάνει.
Το πρόβλημά που έχεις με την εφορία, τη ΔΕΗ, την τράπεζα, δεν είναι μόνο δικό σου, γίνεται όλων των λαϊκών οικογενειών. Μαζί πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά, αν έρθεις και εσύ στη συζήτηση, στις δράσεις, στις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των λαϊκών επιτροπών που εκφράζουν την αγωνιστική συμμαχία μισθωτών εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών εμπόρων και αγροτών, γυναικών και νεολαίας. Με τη συμμετοχή σου δώσε δύναμη στη δράση των ταξικών εργατικών σωματείων, στο ΠΑΜΕ, των αγωνιστικών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, στην ΠΑΣΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, στην ΠΑΣΥ, των γυναικών, στην ΟΓΕ».
Επισυνάπτεται ολόκληρο το φυλλάδιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου