Σελίδες

3 Φεβ 2013

ΟΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑ...

1. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως το ύφος και οι τρόποι που απέκτησε από τη δεκαετία που συναναστρεφόταν νεοναζιστές ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βορίδης είναι επίκαιροι παρά ποτέ. Χωρίς να μειωθεί η εμπιστοσύνη του στους πρώην συντρόφους του, επενδύει στην καλοσύνη και στη φτηνή τους επιθυμία να συνεργαστούν κάποτε με τον Οίκο Σαμαρά. Ετσι αποφάσισε, με τις πλάτες που του παρέχουν σε αφθονία οι μπάτσοι και η Δικαιοσύνη, να προτείνει την επαναφορά της θανατικής ποινής. Είναι η πρώτη χειρονομία προς τους νεοναζιστές, αδιάσειστη απόδειξη πως σε ορισμένες συνθήκες το αίμα νερό δε γίνεται.
2. Ο Οίκος Σαμαρά ετοιμάζει αγριότητες στο όνομα βωμών και εστιών. Στην παρούσα κατάσταση του κράτους, ο πρωθυπουργός με τους συμβούλους του φαντασιώνονται μια σειρά ατέλειωτα τεχνάσματα, ωσότου ποινικοποιήσουν κάθε ενέργεια των ιδεολογικών τους αντιπάλων.
3. Ο Οίκος έχει εναποθέσει την προβολή του σε μια σειρά δημοσιογράφους που δημιουργούν εσκεμμένα αβυσσαλέα σύγχυση. Ηλίθιοι και ποταποί, εγκωμιάζουν κάθε χτύπημα του κράτους στο όνομα της δημοκρατίας, που η ίδια αποκτά σιγά σιγά το σθένος να ομολογεί μέσω του προέδρου της πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι και ποιους εκπροσωπεί.


4. Ο Οίκος εκπροσωπεί όλα τα παρασιτικά κέντρα που έπαιξαν με τον πολίτη και παραχάραξαν την ιστορία μας.
5. Ο Οίκος είναι γεμάτος από υποψήφια λείψανα που το ένα συναγωνίζεται το άλλο στην κολακεία, θυμίζοντας κακή παράσταση σε θλιβερή εποχή. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα ανοίγουν το στόμα τους μπροστά στην εξουσία. Οπουδήποτε αλλού έξω από τον Οίκο, πάσχουν από παραλυσοφοβία. Αυτή είναι η κατάντια του Οίκου Σαμαρά: Με τόσα λείψανα που φιλοξενεί έχει γίνει πια νεκρότοπος.
6. Ενα είναι σίγουρο: Η θεία αταραξία του Οίκου θα προκαλέσει και το τέλος του. Θα βρεθεί σαν τους Πέρσες στο Μαραθώνα, όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος: «Ξαφνιάστηκαν καθώς έβλεπαν τους Αθηναίους να πλησιάσουν τροχάδην και ετοιμάστηκαν να τους αντιμετωπίσουν. Θεώρησαν ότι κάποια αυτοκτονική μανία είχε πιάσει τους Αθηναίους που διακινδύνευαν μια τέτοια επίθεση με τόσο λίγες δυνάμεις χωρίς υποστήριξη ούτε από ιππικό ούτε από τοξότες. Εν πάση περιπτώσει αυτά σκέφτονταν οι βάρβαροι. Μόλα ταύτα οι Αθηναίοι πλησίασαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου και ήρθαν στα χέρια με τον εχθρό πράττοντας ανδραγαθήματα αντάξια επαίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου