Τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα που δείχνουν ότι ο Αλέξης θυμίζει το ανέκδοτο με το λαγό και την τίγρη.
Είναι ο λαγός αραχτός και παίζει με το μπεγλέρι του.
Περνά η χελώνα, “γεια σου λαγέ, τι νέα;”.
Φρικάρει η χελώνα.
Περνάει μετά από λίγο η αρκούδα. “Γεια σου λαγέ, τι νέα;”
“Αράζω, τσιμπάω κανά μεζέ, ρίχνω και κανένα .... στη τίγρη”.
“Γεια σου λαγέ, τι νέα;”
“Να μωρέ, αράζω, τσιμπάω κανά μεζέ, λέω και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα”.
«Συνεπώς θα πρέπει με βάση αυτά τα δεδομένα και αυτά τα αποτελέσματα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα. Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους, και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού»
«Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμους της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση».
«Αν θέλουμε η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή και αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές, ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίο να συμβούν στην Ελλάδα, πρέπει η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να υπάρξει δικαιοσύνη. Εάν δεν πεισθεί ο ελληνικός λαός γι’ αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, διότι θέλουν κυρίως συναίνεση. Η πλειοψηφία της κοινωνίας θα πρέπει να πεισθεί ότι είναι αλλαγές που θα φέρουν δικαιοσύνη και θα δημιουργήσουν μια νέα βάση για να ξεκινήσουμε από την αρχή».
Γιατί άραγε ο Α.Τσίπρας επιλέγει να αποκαλύψει τόσο πρόωρα την πρόθεσή του να βαδίσει σε δρόμο συνδιαλλαγής και "συνεννόησης" με τους εταίρους; Μπορεί να φανταστεί κανείς το τι θα κάνει μετά από μια ενδεχόμενη εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α.Παπανδρέου μέχρι και την εκλογή του είχε απόλυτα αριστερή σχεδόν "επαναστατική" φρασεολογία περί ΕΟΚ και ΝΑΤΟ που εγκατέλειψε μόνο μετά τις εκλογές του '81.
ΑπάντησηΔιαγραφή