Σελίδες

2 Νοε 2012

ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ …


Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη των Παρεμβάσεων διαμαρτύρονται, με ανακοίνωσή τους, για την μετάθεση των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από τις 7 Νοέμβρη, στις 5 Νοέμβρη. Αμφισβητούν μάλιστα την νομιμότητα της απόφασης, απειλούν και με προσφυγές.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο κόσμος καίγεται έκανε ερώτηση και στη Βουλή για το θέμα (!).
Το όλο ζήτημα είναι κυριολεκτικά για γέλια. Ειλικρινά, θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα για ν’ ασχοληθούμε αυτές τις ημέρες, όπως η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Ωστόσο, μια και έγινε και ολόκληρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ας πούμε κι εμείς δύο λόγια.
Υποστηρίζουν στις ανακοινώσεις τους πως οι εκλογές έπρεπε να μετατεθούν μετά την ψήφιση των μέτρων, ώστε ο κόσμος να καταδικάσει την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ (!). Προκύπτουν ωστόσο- ορισμένα εύλογα ερωτήματα:
Για πόσο ανόητους περνούν τους εκπαιδευτικούς;
Την ψήφιση ή όχι των μέτρων περιμένει κάποιος για να βγάλει τα συμπεράσματά του;
Και από πού και ως πού θεωρούν δεδομένο ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα; Τόσο πολύ πιστεύουν στους αγώνες των εργαζομένων;
Που πήγαν εκείνες οι αγωνιστικές κορώνες για απεργίες διαρκείας, που θα μπλόκαραν τα μέτρα;
Αν πάνε πιο μετά οι εκλογές, δεν μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη αγώνων διαρκείας που καλούν ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις;
Ή μήπως τελικά προτείνουν αγώνες διαρκείας για τα μάτια του κόσμου;
Και τώρα, μπροστά στα ψηφαλάκια, θυμήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις την καταδίκη των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ;
Θυμίζουμε ότι από κοινού, με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ:
  • Εδώ και πάνω από 15 χρόνια, είναι στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ.Συναποφασίζουν το διεκδικητικό πλαίσιο, το πολιτικό σκεπτικό. Είναι συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ αποδέχεται την στρατηγική της Ε.Ε. για την Εκπαίδευση, το νέο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση κ.α.
  • Ψηφίζουν στην ΑΔΕΔΥ πλαίσιο που αναγνωρίζει την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους
  • Συναποφάσιζουν επίσης στην ΑΔΕΔΥ να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!

Σημειώνουμε επίσης ότι σε αρκετά ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια με συνδικαλιστές της ΔΗΜΑΡ, που είναι στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (!). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ΠΥΣΠΕ Έβρου, Ξάνθης, τα ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας, Α Αθήνας κλπ…
Υποστηρίζουν επίσης ότι η διεξαγωγή των εκλογών θα εμποδίσει την προετοιμασία της 48ωρης Απεργίας 6 και 7 Νοέμβρη…
Η υποκρισία πια ξεπερνάει κάθε όριο…
Εδώ και δύο μήνες ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις δεν έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από τις ζεστές θεσούλες στα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ…
Δεν πάνε καν στα σχολεία για να παλέψουν τις Απεργίες.
Όταν πάνε, λένε στους εκπαιδευτικούς πως δεν πειράζει αν δεν απεργήσετε, αρκεί να κατεβείτε στα συλλαλητήρια (πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας).
Συνδικαλιστές τους στη Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο πρόεδρος (Παρεμβάσεις) και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ), δεν δηλώνουν απεργία στις 18/10, επειδή το σχολείο τους είχε … κατάληψη.
Θυμίζουμε επίσης, ότι στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, παίρνουν μέρος χιλιάδες εκπαιδευτικοί, άρα δίνεται η δυνατότητα εκείνη την ημέρα να προπαγανδιστεί πολύ μαζικά και πολύ πλατιά η Απεργία!
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα μπροστά στη θεσούλα του αιρετού.
Αρκεί να πούμε το εξής:
Οι Παρεμβάσεις στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 31/10 έφτασαν στο σημείο να προτείνουν νέα 48ωρη Απεργία τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη και την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, μόνο και μόνο για να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκείνες τις ημέρες…
Δηλαδή, πρότειναν να πάει σε Απεργία η ΟΛΜΕ, μόνη της, επιπλέον δύο ημέρες από αυτές που έχουν ανακοινωθεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όχι για να καταψηφιστούν τα μέτρα της σφαγής, όχι για να οργανωθεί ο αγώνας, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο πότε οι Παρεμβάσεις θεωρούν καλύτερη ημερομηνία … για να πάρουν ψηφαλάκια.
Ο καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο…
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη στους συνδικαλιστές του αυριανού κυβερνητικού συνδικαλισμού, της κυβερνώσας αριστεράς και τα μαξιλαράκια τους.

Αθήνα, 2 Νοέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου