Σελίδες

23 Οκτ 2012

Ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου με αφορμή τις εξελίξεις στο Βόλο


Την ανάγκη να οργανωθεί η συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων της εταιρείας βεβαιώνουν οι εξελίξεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία» μετά από τις αξιώσεις του Μάνεση για μείωση 25% στους μισθούς, στα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Βόλο και Βελεστίνο.
Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε η διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο. 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, το σωματείο καταγγέλλει τον βιομήχανο Μάνεση και καλεί τους χαλυβουργούς του Βόλου: «Να απορρίψουν τις αξιώσεις του βιομηχάνου Μάνεση. Να βγάλουν συμπεράσματα και να μην παραπλανηθούν, για άλλη μια φορά, από κούφια λόγια και υποσχέσεις της εργοδοσίας. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που καλλιεργούν τις αυταπάτες, να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν ενάντια στα μέτρα που πάει να επιβάλει ο Μάνεσης με τις πλάτες που του κάνει η κυβέρνησή του».

Ακόμα, το σωματείο του Ασπροπύργου αποφάσισε:
- Να πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης στο Βόλο.
- Να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση των χαλυβουργών του Ασπροπύργου μεθαύριο Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 3 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
- Να προσκαλέσει σε πανελλαδική σύσκεψη όλα τα σωματεία του μετάλλου, για να οργανωθεί ο κοινός αγώνας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μάνεσης, ζητώντας τη μείωση των μισθών εκβίασε ότι αν οι εργαζόμενοι αρνηθούν, έχει στο συρτάρι και άλλες πιο επώδυνες προτάσεις για τους εργάτες, αφήνοντας να εννοηθεί για εκ περιτροπής εργασία με μείωση 30% και πάνω στους μισθούς. Απέναντι στις νέες προκλήσεις της εργοδοσίας, η διοίκηση του σωματείου στο Βόλο απέρριψε ομόφωνα τις μειώσεις, εμφανιζόμενη όμως παραπλανημένη και προδομένη. Επιπλέον, μέχρι σήμερα αρνείται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των εργατών, για να συζητήσουν και να οργανώσουν την αντίδρασή τους. Αντίθετα, τους έχει θέσει σε κατάσταση «αναμονής» μέχρι να συναντηθούν εκ νέου με την εργοδοσία, στην οποία υποστηρίζουν ότι θα καταθέσουν νέες προτάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου