Σελίδες

8 Σεπ 2012

Οταν οι «αντιμνημονιακοί» αποκαλύπτονται...


Ανακοίνωση, με αφορμή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Τη στάση των άλλων δυνάμεων του ΔΣ της ΟΛΜΕ, απέναντι στους βάρβαρους νόμους των μνημονίων και στην «αξιολόγηση», αποκαλύπτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών έχει ως εξής:
«Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά (4/9/2012), οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση:
"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίζει να καλέσει τα κόμματα της Βουλής ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.
Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.
Ενότητα, συντονισμένος Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα".

Η πρόταση αυτή: που έχει κάθε συμφέρον να τη στηρίξει το συνδικαλιστικό κίνημα και που εκφράζει την αγωνία κάθε εργαζόμενου, ανεξάρτητα σε "τι θεό πιστεύει", ώστε να απαλλαγεί από τα βάρβαρα μέτρα, που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ αλλά και από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ)!
Κατά τα άλλα, κορόνες από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, αλλά και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα Μνημόνια. Και κάλεσμα τάχα, "όλοι μαζί" και "ενότητα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων"!
Ιδιαίτερα, η εγκατάλειψη από τον ΣΥΡΙΖΑ της θέσης του για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, πρέπει να προβληματίσουν κάθε καλοπροαίρετο εκπαιδευτικό.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακριβώς η ίδια πρόταση έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, παρά και ενάντια στο γεγονός ότι οι ηγεσίες της ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ την καταψήφισαν.
Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ καταψήφισαν την πρόταση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ να απορριφθεί η προωθούμενη αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Καταψήφισαν κάθε πρακτικό μέτρο παρεμπόδισης που προτάθηκε από το ΠΑΜΕ (π.χ. να μη συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια), ακόμα και τη διαγραφή από το συνδικαλιστικό κίνημα συγκεκριμένου στελέχους εκπαίδευσης - σχολικού συμβούλου που είναι αξιολογητής και συμμετέχει στην επιτροπή για την προώθηση της αξιολόγησης που έχει συστήσει το Υπουργείο.
Η θέση για διαγραφή των στελεχών που συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ήταν και απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΣ 24/2/2012), όπως και της ΑΔΕΔΥ. Δεν εφαρμόζουν ούτε τις αποφάσεις που οι ίδιοι ψηφίζουν, αφού η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ), στηρίζει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, το βασικό εργαλείο για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, που έχει ενσωματωθεί στη στρατηγική της ΕΕ. Και την ίδια ώρα σπέρνει αυταπάτες για μια "άλλη, τάχα καλή αξιολόγηση" στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ και του σχολείου της αγοράς, δηλαδή στα πλαίσια της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Την ίδια στάση κράτησε και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), που απέρριψε τις προτάσεις του ΠΑΜΕ. Αλλωστε, η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) με απόφασή της πάνω στο θέμα της αξιολόγησης προτείνει τρόπους στο υπουργείο, για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς! Και στην Απεργία που έχει προκηρύξει για τις 12 Σεπτέμβρη δεν λέει ούτε κουβέντα για την προωθούμενη αξιολόγηση!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να πάρουμε τώρα την υπόθεση στα χέρια μας, με ενεργοποίηση στα σωματεία, στους Συλλόγους και στις ΕΛΜΕ, στις ΓΣ και στους αγώνες.
Κάθε εργαζόμενος, κάθε συνδικάτο έχει συμφέρον να παλέψει, ώστε να μπει τέρμα στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους. Να δώσουμε απάντηση στα βάρβαρα μέτρα με Γενική Απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου