Σελίδες

8 Σεπ 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Σας καλούμε  να παραβρεθείτε στην συγκέντρωση που  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/9/2012, στις 11.00 π.μ.  στην παραλία της Αγ. Άννας , στην Ταβέρνα του Λέκκα.
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τον Δήμο μας  αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Αιγαίο Πέλαγος κ.λ.π.), η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 37963/1790/08/08/2012 του ΠΕΚΑ και οι αποφάσεις της Περιφέρειας 15-2-2012, για την :



1)Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) της  «ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.» για το έργο της υπόγειας εκμετάλλευσης μεταλλείου μαγνησίτη (λευκολίθου), και των συνοδών αυτού έργων σε χώρους συνολικής έκτασης 16.570,17 τ.μ. στη θέση ‘’Γερόρεμμα’’ Τ.Δ. Προκοπίου, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εντός της Μεταλλειοκτησίας «Κτήμα Αχμετ Αγά – Δράζι» και

2) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας «ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.» για το έργο ‘’Σκάλα φόρτωσης λευκολίθου’’ στη θέση«Δαφνοπόταμος», Τ.Κ. Προκοπίου, Δήμου Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ.Άννας, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εντός της Μεταλλειοκτησίας ‘’Κτήμα Αχμέτ Αγά –  Δράζι’’.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της  Περιοχής, τους επαγγελματίες καθώς  και
Την Δημοτική Αρχή, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους,
τους  Βουλευτές και τα κόμματα
τον Περιφερειάρχη και κάθε αρμόδιο φορέα και συλλογικότητα,
να πάρουν θέση για την καταστροφή που επίκειται στην Περιοχή  μας.
Απαιτούμε  επειγόντως πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και αντεπίθεση για να μην περάσουν οι βάρβαρες αποφάσεις, για ριζική ανατροπή των σχεδίων τους, τα οποία καταστρέφουν εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου