Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Γιατί διαμαρτύρεται ο Ν. Χουντής;


Χτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για «συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό του και στον ΣΥΡΙΖΑ». Επικαλείται δημοσίευμα του «Ρ» την Παρασκευή 6/7, σχετικά με ευρωενωσιακή έκθεση - προπομπό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, όπου αναφέρεται επί λέξει: «Υπέρ της πρότασης για απόρριψη της έκθεσης σχετικά με τη "δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου", ψήφισε χτες το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αντίθεση με τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που καταψήφισαν την απόρριψη της αντιδραστικής έκθεσης».
Προσπερνάμε τις έωλες κατηγορίες σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ρ», που την πολιτική τους αντιπαράθεση ουδέποτε στήριξαν σε ψέματα και συκοφαντίες. Αφήνουμε επίσης κατά μέρος τα αποκυήματα της φαντασίας του ότι έκανε παρέμβαση στο ΚΚΕ (!) και διορθώθηκε η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. 
Στο διά ταύτα: Ο Ν. Χουντής ισχυρίζεται ότι ο «Ρ» ψεύδεται και ότι ο ίδιος ψήφισε κατά της έκθεσης.
Ζήτημα πρώτο: Η έκθεση καθαυτή δεν μπήκε σε ψηφοφορία.
Αρα οφείλει ο ίδιος να εξηγήσει σε ποια ψηφοφορία αναφέρεται η «επεξήγηση ψήφου» κατά της έκθεσης, την οποία διανέμει μαζί με τη χτεσινή του ανακοίνωση. Αυτό που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν μια τροπολογία, που ζητούσε την απόρριψη της έκθεσης. Η τροπολογία (νούμερο 92) συζητήθηκε πρώτη, καθώς αν υπερψηφιζόταν δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω συζήτησης. Συνεπώς, όποιος ήθελε να καταψηφίσει την Εκθεση και τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ, έπρεπε να υπερψηφίσει την τροπολογία. Οπως σαφώς προκύπτει απ' τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της τροπολογίας, υπέρ δηλαδή του να αποσυρθεί η έκθεση. Αντίθετα, ο Χουντής και οι άλλοι καταψήφισαν την τροπολογία, ψήφισαν δηλαδή υπέρ του να συζητηθεί η έκθεση. Αυτό κατέγραψε ο «Ριζοσπάστης» στο ρεπορτάζ του και είναι πέρα για πέρα αληθές. Αν η πραγματικότητα δεν βολεύει τον Χουντή, ας τα βάλει μαζί της, όχι με τον «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ.
Ζήτημα δεύτερο: Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι κάπως αργά θυμήθηκε ο Ν. Χουντής να διαψεύσει τον «Ρ». Η σκοπιμότητα αυτής της καθυστερημένης «διάψευσης», προκύπτει απ' την ίδια του τη δήλωση, όπου αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο, τις ημέρες που γίνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που κύρια αιχμή έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναλάβει το κύριο βάρος να απαντήσει στις πολιτικές εκποίησης της Ελλάδας, ΚΚΕ και Ριζοσπάστης να συκοφαντούν το ΣΥΡΙΖΑ, και να με εμφανίζουν να έχω ψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Γεγονός που ασφαλώς δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο για την ειλικρίνεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεσκεπάζεται η διγλωσσία και η υποκρισία του. Αλλά το να βγαίνει στα κεραμίδια ο Ν. Χουντής και να προσάπτει βαριές κατηγορίες στο ΚΚΕ και στον «Ρ» επειδή κατέγραψαν την πραγματικότητα, πάει πολύ. Επιβεβαιώνεται πάντως ότι εκτός από δύο γλώσσες, διαθέτουν και κάμποσα καντάρια θράσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου