Σελίδες

27 Ιουν 2012

Τίποτα το προσωπικό...-Και οι offsore, και το Χρηματιστήριο;


Eυγενέστατος αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπαν όλοι, ακόμη κι ο ίδιος ο παραιτηθείς υπουργός που τον ταράξανε στη νομιμότητα και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί..
Τωρα βεβαια και που παραιτήθηκε κερδίσαμε τίποτα εμείς; Καμια απάντηση...
Σα να λέμε δηλαδή, και που παραιτήθηκε ο Ράπανος και στη θέση του πήγε ο Παπαδήμος, συγνώμη ο Στουρναρας ήθελα να πω, αλλά εν πάσει περιπτώσει το ίδιο είναι, άλλαξε κάτι για μας; Θα είναι μικρότερο το χαράτσι; Οχι βεβαια.
Μήπως όμως ρε παιδί μου αναδείχτηκε κάποιο σοβαρό ζήτημα και κατάλαβε δυό πράγματα παραπάνω ο λαός; Γιατί εν τάξει δε θα γίνει και κομμουνισμός επειδή πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 27% αλλά όσο νάναι ό,τι πάει να κρυφτεί θα το βγάζει στη φόρα, δε μπορεί. Κατσε ναδούμε την ανακοίνωση μια στιγμή...
 «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου.
Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής.
Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;»

Πολύ καλή και αιχμηρή! Και εκ του αποτελέσματος τον ανάγκασε να παραιτηθεί.
Αλλα για στάσου ρε γαμώ το, γιατι δε λέει 2 λέξεις παραπανω για τις γαμωoff-shore; Τι διάολο αριστερό κόμμα είναι πάλι αυτό που απλά αναφέρει οτι ο υπουργός έχει και μια off-shore λες και απλά αντίκειται στη νομοθεσία περί υπουργοποίησης αλλά κατα τ' άλλα όλα καλά.
Αλλα τώρα που το θυμάμαι ο Βερνίκος γράφουν όλοι ότι ήταν μπλεγμένος σε χρηματιστηριακό σκανδαλάκι και παιχνίδι από όπου έφαγε πρόστιμο 200000(μετά από 6 χρόνια που έκανε να εκδικαστεί η υπόθεση) γιατί με κάτι περίεργες ανακοινώσεις οι επενδυτές της εταιρείας του έχασαν όλα τους τα λεφτά όταν την έβγαλαν από το ταμπλώ του Χρηματιστηρίου αφού από υγιής που ήταν,όπως έλεγαν οι ανακοινωσεις, αποδείχτηκε χρεοκοπημένη! Ουτε γι αυτό υπάρχει πρόβλημα; Τίποτα το προσωπικό κι εδώ;
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν αν κάποιο κόμμα θέλει να λέγεται φιλολαικό και αριστερό πρεπει σε κάθε ευκαιρία να ξεσκεπάζει υποθέσεις όπως αυτή δινοντάς τους την πραγματική τους διάσταση. Ειδικά η περίπτωση των εφοπλιστών με το αίσχος των offshore είναι τόσο ενοχλητικα κραυγαλέα που αν δεν αναδειχτεί, ακόμη κι αυτοί που πιστευουν στη ρυθμιση του καπιταλισμού θα πρέπει να αλλάξουν παραμυθι. Το μονο πρόβλημα δηλαδή με τις offshore είναι οτι "αποτελούν απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του κ.Βερνικου:¨"
Στην Ελλάδα οι διάφοροι πλούσιοι πατριώτες διατηρούν 10000 offshore(επί συνόλου 500000, δηλαδή το 2% των παγκόσμιων offshore το έχουν μια παρέα Έλληνες!!!).Μεσα από αυτες τις offshore με στοιχεία πριν το 2010 έκαναν τζιρο ετήσια 500δις(!) ενω ουσιαστικά δεν πλήρωναν γι αυτά κανενα φόρο αφου ειχαν φροντίσει η όποια φορολογία να "καλύπτεται" απο "εξαιρέσεις". Στις offshore αυτων των φτωχων υπήρχαν κατατεθιμενα τουλάχιστον 25δις, δηλαδή το 15% περίπου του συνόλου των Ελληνικων καταθέσεων και μαλλον με τις εκροές από το 2010 και μετά το ποσό θα έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο.
Να θυμίσουμε ακόμη, μας το θυμισε χθες ο Πρετεντέρης, ότι η νομοθεσία πάνω στην οποία σκόνταψε η υπουργοποίηση Βερνίκου έγινε με αφορμή την γνωστή υπόθεση Βουλγαράκη με τα "νόμιμα και τα ηθικα". Τωρα πάει το "νόμιμο και το ηθικό" , πόσο μάλλον το πολιτικό που το κλαίει η μάνα του...
Δεν καταλαβαίνω πως όλα αυτά περνανε τόσο γρήγορα με μια ανακοίνωση του στυλ "δεν έχουμε τίποτα το προσωπικό", ή"τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας"
Ποια Δημοκρατία υπερασπίζεται με την offshore του αλήθεια ο Γ.Βερνίκος πλέον; Αυτήν που ζητάει από τους φτωχούς να πληρώνουν με τις σάρκες τους τη ζημιά που έκαναν οι φίλοι του κ.Βερνικου και ο ίδιος σαν γνήσια παιδιά του καπιταλισμού, ενω αφήνει τους ίδιους τους  δράστες του εγκλήματος να απαιτούν και να πετυχαίνουν όχι μόνο να βρίσκονται στο απυρόβλητο αλλά να γίνονται και υπουργοί-σωτήρες;
Το ένδοξο παρελθόν του καθενός δε μας ενδιαφέρει καθόλου. Εμάς τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και δε μας ρωτάει κανενας αν ήμασταν αντιστασιακοί. Η Ελλάδα άλλωστε από το '74 και μετά, ειδικά στο "σοσιαλιστικό χώρο",  γέμισε από απατεώνες που κάποτε ηταν αντιστασιακοί και κατόπιν πλούσιοι με αντιστασιακό παρελθόν.
Αν αυτό περνάει ντούκου τότε για τι πράγμα θα μιλήσουμε; Για το τι ποσοστό θα πάρουμε στις εκλογές;
Κι αν μου πείτε ότι γίνομαι αντι-Συριζα "τη στιγμή που ο λαός υποφέρει και έχει στραμμενο το βλέμμα στην ελπίδα της "Αριστεράς", σας λέω ότι ο λαός πρεπει να μάθει  να ανοίγει τα ματάκια του λίγο.
Κι αν δε βοηθήσει η Αριστερά σ'αυτό ποιος θα βοηθήσει; Ο Καμμένος που είπε ενα σωρό περισσότερα απ' ό,τι ο  Σύριζα ή  ο Πρετεντέρης που αναρωτηθηκε πως γίνεται όλα αυτά να έχουν διαφύγει από μια κυβέρνηση 3 κομμάτων;
Ο Συριζα τι είπε τελικά; Τα απολύτως απαραίτητα, απαιτώντας εφαρμογή του νόμου;
Δε με χεζετε λέω γώ....



Υ.Γ. Για τις off-shore θα επανέλθουμε ίσως και σήμερα με πιο αναλυτικό άρθρο 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου