Σελίδες

4 Μαΐ 2012

Μητσοτάκης: Προσέξτε το ΚΚΕ

Ο Κ.Μητσοτάκης ειναι ένας άνθρωπος του συστήματος με μεγάλη πείρα  και προσφορά στην  άρχουσα τάξη. Παρακολουθώντας τον τόσα χρόνια έχουμε δει τον τρόπο που επιλέγει σε κρίσιμες στιγμές να στελνει μηνυματα προς διάφορες κατευθύνσεις.
Τωρα, λίγο πριν τις εκλογές, στέλνει και πάλι μηνυμα προς την Ελληνική άρχουσα τάξη να προσέχει το ΚΚΕ που είναι "σοβαρό και ιστορικό κόμμα" δείχνοντας τον προβληματισμό του για την πολύχρονη σταθερή σχέση των κομμουνιστών με το λαό και τους αγώνες του.
Διαβάζουμε στο Βήμα από τη δήλωση Μητσοτάκη:

 «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» 
Στέλνει ακόμη  μήνυμα στους συντητρητικούς ψηφοφόρους ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα που παρανομεί και που πρέπει να αποδεχτούμε τον περιορισμό του στα πλαίσια της "δημοκρατικής νομιμότητας". 
«Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».
 Σ' αυτό το σημείο ο κ.Μητσοτάκης δείχνει ξεκάθαρα την ανησυχία του για την αντισυστημική συμπεριφορά του ΚΚΕ και την εκφράζει με το γνωστό βρώμικο τρόπο βγάζοντας από το τσουβάλι των επιχειρηματων τα περί Β.Κορέας, όψιμων σταλινικών κλπ., προειδοποιώντας τους πάντες οτι το παιχνίδι είναι εντός προκαθορισμένων γεωπολιτικών ορίων που αν δεν γίνουν σεβαστά " ...ηδημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της"

 Η απάντηση του ΚΚΕ έρχεται από την Α.Παπαρήγα και λέει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφέρεται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό.Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/5/12, 7:53 μ.μ.

    Αλήθεια τι ψηφίζει ο Μητσοτάκης στις εκλογές?
    Ντόρα ή Κυριάκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή