Σελίδες

12 Απρ 2012

Μακριά από «αριστερές δυνάμεις» ...


Καθημερινά, επιβεβαιώνεται ο αληθινός ρόλος διαφόρων «αριστερών» δυνάμεων που προσπαθούν να εμφανιστούν φιλεργατικές αλλά, στην πραγματικότητα, με τη στάση τους στέκονται απέναντι από τους εργάτες και τα συμφέροντά τους και στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία. Αποκαλύπτεται γιατί οι εργάτες πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές οι δυνάμεις. Αποκαλύπτεται ότι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε «αριστερές» και «δεξιές» είναι κάλπικος, αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνους. Ενας διαχωρισμός υπάρχει μεταξύ των κομμάτων: μεταξύ όσων υπερασπίζονται τους εργάτες και τις ανάγκες τους και όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της αντεργατικής επίθεσης. Και η αλήθεια είναι πως μόνη πολιτική δύναμη που καθαρά και ξάστερα παλεύει για τα συμφέροντα των εργατών είναι το ΚΚΕ. Γι' αυτό και μπροστά στις εκλογές, οι εργάτες πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ.
Κραυγαλέο παράδειγμα «αριστερής» δύναμης που στέκεται μακριά από τους εργάτες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Του οποίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσας έκανε τη Δευτέρα παρέμβαση δήθεν για να εκφράσει την αλληλεγγύη του κόμματός του στους ναυτεργάτες, ζητώντας απ' την κυβέρνηση το εξής: «Μια απλή αναβολή των μέτρων για μετά τις εκλογές θα αρκούσε για να εκτονώσει το κλίμα». Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά όχι να παρθούν πίσω τα μέτρα που τσακίζουν τους ναυτεργάτες, αλλά να εφαρμοστούν ... λίγο αργότερα. Μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χτες επιστολή στον «Ρ» ισχυριζόμενο ότι διαστρεβλώθηκε η θέση τους, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να επιβεβαιώσει ότι πάγια τακτική τους είναι να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». Γιατί, μπορεί να ισχυρίζεται ότι η θέση τους διαστρεβλώθηκε, αλλά καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέμενε να δημιουργήσει τώρα (σ.σ. η υπογράμμιση είναι δική μας), τετελεσμένα και με τον Οίκο Ναύτου και με το καμποτάζ, εκβιάζοντας τους ναυτικούς και τα σωματεία τους». Δηλαδή, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα; Το να μην προχωρήσουν σήμερα τα μέτρα και να προχωρήσουν αύριο; Αλλά και κάτι ακόμα: τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι χρειάζεται κάτι για «να εκτονώσει το κλίμα»; Ετσι αντιλαμβάνεται τις απεργίες και γενικά τους αγώνες των εργατών, ως «κλίμα» που πρέπει «να εκτονωθεί»; Η αλήθεια είναι ότι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει «συμβιβασμός» μεταξύ των εργατών και των εργοδοτών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με άλλες δηλώσεις που έγιναν με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών. Ο μεν Δημ. Παπαδημούλης δήλωνε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι χρειάζεται «να υπάρξει μία μετακίνηση και ένας συμβιβασμός, να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα των ναυτεργατών, έτσι ώστε και οι άνθρωποι να βρουν κάποια δίκια και η απεργία τελικά να μη γίνει». Η δε Ρ. Δούρου (επίσης στο ΣΚΑΪ, στις 10/4) εξέφραζε την ανησυχία της επειδή «περισσότερες από 10 χιλιάδες είναι οι ακυρώσεις εισιτηρίων, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ... ξενοδόχοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί μιλούν πλέον για χαριστική βολή στον εγχώριο τουρισμό».
Αλλο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η «Δημοκρατική Αριστερά». Η οποία εξέφρασε τη ... στήριξή της στον αγώνα των ναυτεργατών ως εξής: από τη μία πλευρά, ο πρόεδρός της υπέδειξε τη Δευτέρα στους απεργούς ότι «πρέπει να συνεκτιμούν τις συνέπειες, οι οποίες υπάρχουν για τη χώρα και την κοινωνία», καλώντας σε αναστολή της απεργίας για να «λειτουργήσει ομαλά η καθημερινότητα». Διαφορετικά απείλησε ότι «αν δε σταθμίσουν τις κοινωνικές ανάγκες, όσο και τις οικονομικές ανάγκες, τότε είναι εξαιρετικά εύκολο να προκληθεί και ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, πέρα από τη ζημιά που θα επέλθει, αλλά και να τροφοδοτηθούν συντηρητικά αντανακλαστικά». Συμπαρατάχθηκε, δηλαδή, κι αυτός με τη βρώμικη προπαγάνδα που εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι διηύθυναν. Από την άλλη, την περασμένη βδομάδα, η Δημοκρατική Αριστερά ήταν ένα από τα κόμματα που υπερψήφισε την τροπολογία, με την οποία (μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης) άνοιξε ήδη το δρόμο για την άρση του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου