Σελίδες

21 Μαρ 2012

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον αγώνα των ναυτεργατών


Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή την ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών. 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών που εξήγγειλε η ΠΝΟ, γινόμαστε μάρτυρες μιας βρώμικης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ. 
Η επίθεση αυτή συνδυάζεται με ενορχηστρωμένη προσπάθεια να χτυπηθεί ο αγώνας των ναυτεργατών πριν ακόμα αρχίσει. Να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο κανιβαλισμός μεταξύ των ναυτεργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών της περιοχής και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Θέλουν, δηλαδή, η ενιαία επίθεση και το τσάκισμα του λαού που έχουν εξαπολύσει να μην απαντηθεί με ενιαία οργανωμένη αντεπίθεση. Πρόκειται για σχέδιο καλά επεξεργασμένο, που παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών του δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. 
Στην εκπόνηση και την εκτέλεσή του συστρατεύθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συστήματος και του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Από την
κα Μπακογιάννη και την κα Κεφαλογιάννη μέχρι τους Γκεγκέρογλου, Βαλυράκη, Δαμιανάκη κ.λπ. Συστρατεύθηκαν δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης που χρόνια τώρα στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τσάκιζαν ταυτόχρονα τον εργάτη, το μικρομεσαίο αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο και μικρομεσαίο επαγγελματία για να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Συστρατεύθηκαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοκαλλιεργητές της περιοχής καθώς και ΜΜΕ που ελέγχονται απ' αυτούς.
Ολοι αυτοί από τη μια στιγμή στην άλλη αυτοανακηρύχθηκαν φίλοι και συμπαραστάτες των αγροτών της περιοχής. Οψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον τους. Αλήθεια, όλοι αυτοί δεν είναι που χειροκρότησαν, στήριξαν και ψήφισαν τα μνημόνια και την ανεξέλεγκτη πτώχευση του λαού; Ολοι αυτοί δεν είναι που έχουν κάνει θεό τους την ελεύθερη αγορά, τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την πλήρη απελευθέρωση στις εισαγωγές και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων; Που έχουν αποδεχθεί τα πλαφόν, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας κ.λπ. στην αγροτική παραγωγή, την ΚΑΠ, που ξεκλήρισε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίων αγροτών; Ολοι αυτοί δεν είναι που όταν βρίσκονταν στην εξουσία απαντούσαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα και στους αγωνιζόμενος αγρότες και στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και εργάτες;
Αυτοί δεν είναι που έχουν κλείσει τα αυτιά τους στα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για μέτρα προστασίας την ντόπιας παραγωγής, για πάγωμα των αγροτικών δανείων και διαγραφή των πανωτοκίων, για χορήγηση άτοκων καλλιεργητικών δανείων με 3ετή περίοδο χάριτος, για επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στον παραγωγό; Η κα Μπακογιάννη, η κα Κεφαλογιάννη, οι υπόλοιποι και τα κόμματά τους δεν ήταν που ψήφισαν στα πλαίσια του 2ουμνημονίου την περικοπή 60 εκατομμυρίων από την εξισωτική αποζημίωση, που αφαίρεσαν 25 εκατομμύρια από τον ήδη χρεοκοπημένο ΕΛΓΑ και αύξησαν σε αυτόν τις εισφορές κατά 65% και κατά 35% στον ΟΓΑ; Είναι αυτοί που ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα από τη χτεσινή κινητοποίηση των αγροτών της Κουντούρας για τις εξευτελιστικές τιμές στην ντομάτα που δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής και το τεράστιο άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού - καταναλωτή (0,35 ευρώ στον παραγωγό - 1,50 ευρώ στο σούπερ μάρκετ).
Ο κροκόδειλος όσα δάκρυα και να ρίξει παραμένει κροκόδειλος. Ολοι οι παραπάνω για να καλύψουν τις πομπές τους και τις ευθύνες τους στην εξαθλίωση, που έχουν οδηγήσει το σύνολο του λαού και της νεολαίας, μπροστά στις εκλογές εγκαλούν το ΚΚΕ.
Διαπνέονται ταυτόχρονα από θράσος και φόβο. Ξέρουν ότι δύσκολα πλέον μπορούν να κρυφτούν από το λαό. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ και η πολιτική του επιβεβαιώθηκε από τη ζωή. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ χρόνια τώρα έλεγε την αλήθεια στο λαό, όταν όλοι τους τον εξαπατούσαν και του έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Πρωτοστάτησε στους αγώνες του για καλύτερη ζωή. Ξέρουν αυτοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το βάλουν στο σακί. Ξέρουν ότι και σήμερα το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για τα δίκια του λαού, για να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία, για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού τους συστήματος, για αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Αυτό είναι που τους τρομοκρατεί γι' αυτό επιτίθενται στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Είναι ψεύτες και υποκριτές όταν χρεώνουν στο ΚΚΕ τις λειτουργίες του μαζικού κινήματος. Γνωρίζουν ότι το μαζικό κίνημα έχει τη δική του λειτουργία, γνωρίζουν ότι στην ΠΝΟ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που στηρίζονται από το ΚΚΕ είναι μειοψηφία (3 στους 15). Γνωρίζουν ότι η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν άλλη για την κινητοποίηση και το πλαίσιό της. Πρόταση που έπαιρνε υπόψη της την ανάγκη της συμμαχίας και κοινής δράσης των ναυτεργατών και των αγροτών. Γνωρίζουν ταυτόχρονα ότι ο αγώνας των ναυτεργατών και δίκαιος είναι και όλο το λαό αφορά. Γνωρίζουν ότι με την άρση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα διασφαλίζεται πλήρης και ασύδοτη δράση των εφοπλιστών. Θα κάνουν δρομολόγια μόνο όταν και όπου τους συμφέρει, θα έχουν κόμιστρα το ύψος των οποίων θα καθορίζουν οι ίδιοι, θα πετάξουν και τον τελευταίο ναυτεργάτη στο δρόμο, γενικεύοντας τη μαύρη εργασία κ.λπ.
Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του συστήματος είναι γενικευμένη, πρέπει ο λαός να οργανώσει τη δική του ενιαία αντεπίθεση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Κρήτης να γυρίσει την πλάτη σ' όλους αυτούς που θέλουν να τον κάνουν αδελφοκτόνο, να κινητοποιείται ενάντια στα ίδια του τα συμφέροντα. Οι παραγωγοί των πρώιμων κηπευτικών που φέτος αναγκάστηκαν να μειώσουν την καλλιέργειά τους, που πουλούν τα προϊόντα τους κάτω από το κόστος παραγωγής, οι πορτοκαλοπαραγωγοί που βλέπουν τον κόπο τους να σαπίζει κάτω από τα δέντρα και κανείς δε δίνει δυάρα, οι ελαιοκαλλιεργητές που φέτος πούλησαν το λάδι πιο φθηνά από το νερό, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συστρατευτούν με τους εργάτες και τους ναυτεργάτες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής.
Στις ερχόμενες εκλογές να μαυρίσουν τις δυνάμεις του συστήματος και ταυτόχρονα να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να συστρατευτούν μαζί του, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο στο μέλλον για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τα παιδιά μας και τον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου