Σελίδες

10 Ιαν 2012

Ταξικός συναγερμός παντού!...



Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας
Σε σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή, για το νέο αντεργατικό σφαγείο συγκυβέρνησης - τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ταξικός συναγερμός παντού! Ολοι στη δράση, στα σωματεία με το ΠΑΜΕ, όλοι οι τόποι δουλειάς και οι κλάδοι να γίνουν μια Χαλυβουργία. Μια απάντηση να πάρουν συγκυβέρνηση και τρόικα: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλευτών μας, για τη σωτηρία της ΕΕ και του ευρώ. 
Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν λύση: 

Συστράτευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία για εργατική - λαϊκή εξουσία. Για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία οι μεγάλες επιχειρήσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και να διαγραφεί μονομερώς το χρέος».
Να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία
Σε άλλο σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο, για τους σχεδιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Είναι ώρα η εργατική τάξη να εμπιστευτεί τη δύναμή της. Πρέπει τώρα να σπάσει το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και να απαντήσει: Τέρμα οι θυσίες για την κρίση, την κερδοφορία, την ΕΕ της πλουτοκρατίας, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Παντού οργάνωση, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ΚΚΕ για τη μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση της απόκρουσης και της ανατροπής».
Αλλη η «κόκκινη γραμμή» του λαού
Τέλος, σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή για την «κόκκινη γραμμή» της συγκυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η "κόκκινη γραμμή" της συγκυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι μία: Να τα χάσουν όλα οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι για να χάσει λίγα η πλουτοκρατία από την κρίση και τη χρεοκοπία, αλλά κυρίως για να διασφαλιστεί η μελλοντική της υψηλή κερδοφορία. "Κόκκινη γραμμή" για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι: Συμπόρευση με το ΚΚΕ, κάτω η συγκυβέρνηση, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου