Σελίδες

9 Νοε 2012

Ευθύνη της κυβέρνησης να τιμωρηθούν οι τραμπούκοι χρυσαυγίτες


Ασύλληπτοι παρέμεναν μέχρι και χτες οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μελών της ΚΝΕ και απεργών
Ασύλληπτοι παρέμεναν μέχρι χτες βράδυ οι δράστες της απρόκλητης δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μελών της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής κρύβονται για να διαφύγουν το αυτόφωρο, καθώς έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος τους.
Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενεργώντας αυτεπάγγελτα, έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, που χειρίζεται την υπόθεση, να επισπευσθούν οι έρευνες εντοπισμού των δύο δραστών και να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Θυμίζουμε ότι οι φασίστες, γνωστά τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, Διχταπανίδης και Παναγιωτίδης, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ, που το πρωί της Τετάρτης, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ και καλούσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Τα δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, που προφανώς ενημερώθηκαν για την εξόρμηση της ΚΝΕ, πήγαν έξω από το σχολείο, προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν τους νεολαίους. Οταν είδαν ότι δεν πιάνουν οι τραμπουκισμοί τους, αποχώρησαν. Πολύ γρήγορα όμως επανήλθαν, οπλισμένοι με ρόπαλα (ξύλινα και μηχανικά, με μαχαίρια) για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη δολοφονική τους επίθεση.

Σε βοήθεια των 3 μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, οι οποίοι κατάφεραν να αφοπλίσουν τους μπράβους της Χρυσής Αυγής. Τα δολοφονικά τους σύνεργα παραδόθηκαν στη συνέχεια στην Αστυνομία.
Και σε αυτή την περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός που το σύστημα αξιοποιεί ενάντια στο ταξικό κίνημα και στη νεολαία που αγωνίζεται.
Ψηφίσματα καταδίκης
Μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Βιολογικού, Μαθηματικού, Ιατρικής, Φιλολογίας, στην Πάτρα, υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν «την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ και φοιτητές του ΜΑΣ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά».
Τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστών».
«Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα, ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα», καταλήγει το ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου