Σελίδες

17 Νοε 2012

Σκονισμένα επετειακά μηνύματα


Είναι συνηθισμένο σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου να υμνείται γενικά η δημοκρατία, «λησμονώντας» τον ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης. Σε κάτι τέτοια επετειακά μηνύματα ειδίκευση έχει η αυτονομαζόμενη «υπεύθυνη Αριστερά». Παρακολουθήστε φρασεολογία στο επετειακό μήνυμα της Δημοκρατικής Αριστεράς:
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί πάντα μια μεγάλη δημοκρατική παρακαταθήκη για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας». 
Συμπέρασμα: Μιλάνε για παρακαταθήκη αυτοί που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται απέναντι

σε κάθε σύνθημα του Νοέμβρη του 73'. Σα να μην έφτανε αυτό, συνεχίζουν, υποστηρίζοντας: «Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα σηματοδοτεί την πιο πλατιά ενότητα του λαού και των προοδευτικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, για την υπεράσπιση των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων».
Τι καταλαβαίνετε από τα παραπάνω; Σε ποιες «προοδευτικές δυνάμεις» απευθύνεται η ΔΗΜΑΡ; Σε αυτούς που συνεργάζεται στην κυβέρνηση για να «αποτρέψει τη χρεοκοπία» και συμβάλλει ανοιχτά στη χρεοκοπία του λαού. Με λίγα λόγια η ΔΗΜΑΡ απευθύνεται στους συνεταίρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Να τους χαίρεται, αλλά το Πολυτεχνείο δεν ήταν «γιορτούλα», ήταν η κορύφωση της λαϊκής πάλης με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ο,τι και να κάνουν, δε χωράει στα μέτρα των μνημονίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου