Σελίδες

30 Νοε 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΥΒΑ, οι ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ & ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ...
Τα ρέστα του στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και την κωλοτούμπα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μιλώντας τις προάλλες σε διαδικτυακό ραδιόφωνο ο Αριστείδης Μπαλτάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της επιτροπής συγγραφής του σχεδίου Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού λοιπόν έσυρε τα εξ αμάξης στο ΚΚΕ, στην καθοδήγησή του, στη «λανθασμένη και σεχταριστική πολιτική του», στον κόσμο που ψηφίζει το ΚΚΕ (αναρωτήθηκε «πως αριστεροί άνθρωποι είναι δυνατό να παγιδεύονται σε τέτοια γραμμή»), αφού μέσες άκρες κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι …φοβάται και βρίσκεται σε «γραμμή της βαθύτατης συντήρησης των αρχικών, των συμβόλων κ.λπ.» και αφού σημείωσε ότι «το ΚΚΕ ευλόγως θεωρείται από το πολιτικό κατεστημένο δύναμη σταθερότητας», είπε να μιλήσει και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι είπε ο επικεφαλής της επιτροπής συγγραφής του σχεδίου διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ; Ισχυρίστηκε ότι «κάθε άλλο παρά καπιταλισμό λέμε και κάθε άλλο παρά ζήτω η ΕΕ λέμε», ότι «ο στρατηγικός μας στόχος που ξεκινάει ήδη από σήμερα είναι ο αγώνας για το σοσιαλισμό, ο αντικαπιταλιστικός αγώνας, ο αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό», ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τα μνημόνια. Αν μετά την κατάργηση των μνημονίων είναι τέτοια η συμπεριφορά, οι πολιτικοί εκβιασμοί των άλλων πολιτικών δυνάμεων ώστε να κάνουμε πίσω σε σχέση με την κατάργηση των μνημονίων, εμείς λέμε δεν θα κάνουμε πίσω με οποιοδήποτε κόστος. Το κόστος αυτό μπορεί να μας φτάσει, ας πούμε, να γίνουμε η απομονωμένη Κούβα της Μεσογείου…». 
Και μάλιστα κατέληξε: «Όταν λέμε κυβέρνηση της αριστεράς εννοούμε κυβέρνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, απλώς δε χρησιμοποιούμε τη λέξη γιατί, όπως και η λέξη σοσιαλισμός, έχει υπερσυκοφαντηθεί»!
Μήπως, λέμε μήπως, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καμία ευθύνη για τη συκοφάντηση αυτή; Μήπως, λέμε μήπως, θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί όταν αναφέρονται στην Κούβα αυτοί που το κόμμα τους, το ΚΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζει πλάτη για τη συνέχιση του εμπάργκο; Ρητορικά τα ερωτήματα.
Δεν αξίζει κανείς να απαντάει σημείο το σημείο στις κωλοτούμπες που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψαρέψει σε θολά νερά. 
Τα δημοσιευμένα τους κείμενα αποδεικνύουν ότι οι θέσεις τους έχουν τόση σχέση με την αντικαπιταλιστική πάλη όση έχουν και οι θέσεις του Ομπάμα και τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση είχε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. 
Το ίδιο το σχέδιο διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ αναιρεί τις τοποθετήσεις του Α. Μπαλτά, όπως τις τοποθετήσεις του αναιρούν και όλες οι μέχρι στιγμής τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που κάνει λόγο για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» σε συνεργασία ακόμα και με τον εθνικιστή Καμμένο.
Αδιάβαστος ο Αρ. Μπαλτάς ή απλώς ψεύτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου