Σελίδες

1 Σεπ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ «Καίγεται» για την καπιταλιστική ανάπτυξη...


Σκανδαλολογεί και αποπροσανατολίζει από την ουσία των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών και των μνημονίων
Με έκδηλη την αγωνία του για επαναφορά της καπιταλιστικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, αποσιωπώντας όμως ότι η πυροδότησή της προϋποθέτει σαν καύσιμη ύλη τα δικαιώματα του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση ότι με τα νέα μέτρα οδηγεί «σε ένα καινούριο σπιράλ ύφεσης» και πως ο πρωθυπουργός αποτελεί «το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη»! Ουσιαστικά, αξιώνει απ' το λαό να υψώσει τις σημαίες των καπιταλιστών, υπό τις οποίες διεξάγεται μια ισοπεδωτική γι' αυτόν επίθεση.
Στο ίδιο πνεύμα, και ανησυχώντας προφανώς για την εικόνα που εκπέμπει το κόμμα του στα αστικά επιτελεία της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χτες στη Βουλή με την Ελληνίδα Επίτροπο Μ. Δαμανάκη, στην οποία εξέφρασε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας που κινδυνολογούν για
έξοδο της χώρας από το ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην Μ. Δαμανάκη ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις, επειδή δημιουργείται αρνητικό κλίμα, με συνέπεια την παρατεταμένη ύφεση.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης επανήλθε χτες (ρ/σ «Βήμα») στην πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, αναφέροντας ότι θα αναζητηθούν «ποινικές και πολιτικές ευθύνες», διερωτώμενος «αν υπήρχε ένας σχεδιασμός που τον ήξεραν λίγοι και αν ωφελήθηκαν κάποιοι απ' αυτόν το σχεδιασμό».
Πρόκειται για κλιμάκωση της προσπάθειας να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και τις αιτίες που έφεραν τα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων σαν προσωπικές αποφάσεις μερικών προσώπων, από τις οποίες προσδοκούσαν ίδιον όφελος. Γι' αυτές τις στρατηγικές αποφάσεις κομμάτων και κυβερνήσεων ζητάει επί της ουσίας να παρέμβει η Δικαιοσύνη και την ίδια ώρα σκανδαλολογεί συνειδητά για να εκτονώσει ανέξοδα τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση.
Μ' αυτόν τον τρόπο, αναπαράγει κι αυτός αντιλήψεις για «κλέφτες πολιτικούς», που συσκοτίζουν την ουσία της στρατηγικής που υπηρετεί το ντόπιο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και η ΕΕ. Στο μεταξύ, σε μια άγαρμπη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που προκλήθηκαν με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα στις 3 του Σεπτέμβρη, μέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, και με συνθήματα που παραπέμπουν ευθέως στο ΠΑΣΟΚ του '80, ο Π. Σκουρλέτης κατέφυγε στο ψέμα λέγοντας:
«Εμείς δεν συνδιοργανώνουμε με τα μέλη, τους συντρόφους του Νέου Αγωνιστή που είναι η οργάνωση που κάνει αυτή την εκδήλωση τη Δευτέρα, ούτε από κοινού, ούτε μόνοι μας. Αρα, όσα κακώς έχουν δημιουργηθεί ως εντύπωση δεν είναι αλήθεια». Τον διαψεύδει βεβαίως η αφίσα που τυπώθηκε για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης, την οποία συνυπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου