Σελίδες

7 Σεπ 2012

«Αύρες» πολέμου κατά του οργανωμένου λαού

 «Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα». 
Την απάντηση αυτή είχε δώσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, όταν ρωτήθηκε αν «είναι αλήθεια ότι εξοπλίζετε την Αστυνομία με βαρύτερο εξοπλισμό». 
Ο Ν. Δένδιας είχε πει τότε τη μισή αλήθεια. 
Η κυβέρνηση εξοπλίζει, όσο μπορεί, την Αστυνομία αλλά όχι για «να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα», αλλά με τον οργανωμένο - «εχθρό» λαό, που διεκδικεί τα
δικαιώματά του κόντρα στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αυτό ακριβώς μαρτυρά, εκτός των άλλων, το γεγονός ότι το οπλοστάσιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυθεί με τέσσερις καινούριες «αύρες», σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει στο χτεσινό φύλλο της η προαναφερθείσα εφημερίδα. Οπως είναι γνωστό, οι «αύρες» είναι τεθωρακισμένα οχήματα, εφοδιασμένα και με «κανόνια» ρίψης νερού, που χρησιμοποιούνται για την καταστολή των διαδηλώσεων και όχι βέβαια κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Οι τέσσερις νέες «αύρες», όπως και αυτή που διαθέτει εδώ και τρία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ., αγοράστηκαν από το Ισραήλ, όπου, όχι τυχαία, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για συναντήσεις με αξιωματούχους της εκεί κυβέρνησης.
Εννοείται ότι για τον εξοπλισμό των μηχανισμών καταστολής λεφτά υπάρχουν. Η κάθε «αύρα» στοιχίζει τουλάχιστον 350.000 ευρώ, τουλάχιστον αυτό ήταν το κόστος αγοράς της πρώτης, που είχε αγοραστεί στις αρχές του 2009. 
Το κύριο βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να περάσει τα άγρια μέτρα διά πυρός και σιδήρου και ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει προαναγγείλει ότι «σχεδιάζουμε μια νέου τύπου διαχείριση (σ.σ. των διαδηλώσεων) με τη ρίψη νερού». Γνώριζε, βέβαια, ότι υπάρχουν ήδη πέντε «αύρες» για το σκοπό αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου