Σελίδες

17 Ιουλ 2012

Τσουβαλιάζουν ΠΑΜΕ και «Χρυσή Αυγή»... υπονομεύοντας πολύπλευρα τους δίκαιους αγώνες

«Ομάδες του ΠΑΜΕ και της "Χρυσής Αυγής" προσπάθησαν να επιβάλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και στο εργοστάσιο του Βόλου (σ.σ. της "Ελληνικής Χαλυβουργίας") αλλά δεν τα κατάφεραν και απωθήθηκαν από τους εργαζόμενους» αναφέρει μεταξύ άλλων το «Κυριακάτικο Εθνος» σε 4σέλιδο δημοσίευμα με το οποίο προσπαθεί να ... αντιπαραβάλει τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται επειδή υπάρχει «κοινωνική ειρήνη» και εκείνες που κλείνουν γιατί γίνονται αγώνες. 
Προσπερνάμε το συμπεράσμα που «ακτινοβολεί» όλο το δημοσίευμα για το πόσο επικίνδυνες είναι για την οικονομία και τις εταιρείες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Για το θέμα έχουν απαντήσει στοιχειοθετημένα με ανακοινώσεις και οι χαλυβουργοί με το σωματείο τους, αναδεικνύοντας μέσα από συγκεκριμένες περιπτώσεις ότι η συνεργασία με την εργοδοσία όχι μόνο δεν έσωσε θέσεις εργασίας και δικαιώματα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι, να οδηγηθούν κυριολεκτικά σαν πρόβατα επί σφαγή νομιμοποιώντας και καθαγιάζοντας τους ίδιους τους σφαγείς τους. Αλλωστε, τις επιχειρήσεις τις κλείνει η οικονομική κρίση, ο οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών, η μεταφορά επιχειρήσεων στο εξωτερικό με εργασιακές συνθήκες γαλέρας για
τεράστια κερδοφορία, οι οποίες επιδοτούνται και από το κράτος για αυτή τη μεταφορά. Στη Βουλγαρία μόνο, 800 επιχειρήσεις, δημιούργησαν 100.000 θέσεις εργασίας, όπως είπε πρόσφατα ο Πρόεδρός της.

Το ζήτημα που προκαλεί - τουλάχιστον - έκπληξη είναι η έλλειψη (;) στοιχείων των ρεπόρτερ του «Εθνους»: Καλά, δεν άκουσαν ποτέ ότι η «Χρυσή Αυγή» στο Βόλο όχι μόνο δεν είχε πρόταση για απεργία ή οποιονδήποτε αγώνα, αλλά τάχθηκε από την αρχή και με κάθε τρόπο ενάντια στην κινητοποίηση των εργαζομένων; Δεν άκουσαν ότι ο Πυρήνας Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» διακινούσε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογούσε τις εργοδοτικές αξιώσεις για δουλειά με 500 ευρώ μες στα καμίνια της χαλυβουργίας, τονίζοντας πως «η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά»; Με την οποία αναπαρήγαγε το γνωστό εκβιασμό ότι όσοι δε δέχονται να δουλέψουν όπως απαιτεί η κερδοφορία του εργοδότη θα χάσουν τη δουλειά τους και γι' αυτό σημείωνε ότι δεν πρέπει να γίνει απεργία γιατί το ζητούμενο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο»;
Γι' αυτές τις παρεμβάσεις της «Χρυσής Αυγής» δεν άκουσαν τίποτα οι ρεπόρτερ του «Εθνους»; 
Γιατί αφήνουν υπονοούμενα και επιχειρούν να ταυτίσουν δυνάμεις που στηρίζουν διαμετρικά αντίθετα ταξικά συμφέροντα; 
Γιατί καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν οι ταξικές δυνάμεις, που αναδεικνύουν πως η στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι αδιέξοδη και για τους εργαζόμενους και για την ανάπτυξη υπέρ του λαού, με τη «Χρυσή Αυγή» που με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει πως προκειμένου να προστατευτούν οι ανάγκες των μονοπωλίων είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε, στρεφόμενη με κάθε τρόπο ενάντια στην εργατική - λαϊκή οικογένεια. 
Βολεύει όμως την αστική προπαγάνδα αυτή η προβοκατόρικη τακτική για να χτυπιούνται οι αγώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου