Σελίδες

29 Ιουν 2012

ΔΗΘΕΝ αριστεροί... ζητούν επέμβαση στην Συρία


Τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο συριακό λαό. Αυτή είναι η επιθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Και δεν ξαφνιάζει η στάση της αφού παρόμοια κράτησε και στο θέμα της Λιβύης, πιέζοντας για επέμβαση, που έγινε και έφερε τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα, και επιπλέον για συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτήν ώστε να μη μείνουν έξω απ' το πλιάτσικο οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες.
Χτες, λοιπόν, σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στη Συρία αναφέρει ξεδιάντροπα: «Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ έχει χάσει πλέον κάθε ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας η παρέμβαση της
διεθνούς κοινότητας με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για κατάπαυση του πυρός και σταδιακή μετάβαση στη δημοκρατική ομαλότητα. Η αντιμετώπιση μιας ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να είναι πέρα και πάνω από γεωπολιτικούς χειρισμούς και γι' αυτό όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο συριακό λαό και την παγκόσμια κοινότητα»!!!
Η δημοκρατική ομαλότητα και η ανθρωπιστική κρίση έγιναν πολλές φορές το άλλοθι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που βύθισαν ολόκληρους λαούς στο αίμα και την απόγνωση, μόνο και μόνο για να βάλουν τα μονοπώλια στο χέρι και να λεηλατήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους, για να ελέγξουν δρόμους ενέργειας ή για να υπηρετήσουν γενικότερα γεωπολιτικά συμφέροντα. Το παράδειγμα της Λιβύης είναι πολύ πρόσφατο για να το αγνοεί τόσο επιδεικτικά η ΔΗΜΑΡ. 
Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του κι απ' τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
Οταν τόσο κυνικά αμφισβητεί το δικαίωμά τους να ορίσουν μόνοι τους τα του οίκου τους, όταν ουσιαστικά προτρέπει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας, με απρόβλεπτες συνέπειες, εξυπακούεται ότι το περιεχόμενο της πολιτικής που θα υπερασπιστεί στο εσωτερικό της χώρας κάθε άλλο παρά φιλολαϊκό θα είναι.

1 σχόλιο:

  1. Λαέ μου ευκολόπιστε
    και πάντα προδομένε...
    ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή