Σελίδες

26 Ιουν 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βλέπει «ασάφειες» στο κυβερνητικό πρόγραμμα!!!


Κατηγορεί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους δανειστές
«Μνημονιακό προσανατολισμό» χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση, με αφορμή το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και την κατηγορεί ότι δεν διαθέτει «κόκκινες γραμμές», συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες ότι η ανακούφιση του λαού από τα προαποφασισμένα μέτρα στο φόντο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, είναι ζήτημα «καλής» ή «κακής» διαπραγμάτευσης.
Θέλοντας να κρύψει ότι το πρόγραμμα που ο ίδιος παρουσίασε προεκλογικά ήταν ίδιο στα βασικά ζητήματα με αυτό της συγκυβέρνησης, καταγγέλλει «αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς» και«ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών», που «δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας».
Συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι το μνημόνιο είναι το σύμπτωμα και
όχι η αιτία της κρίσης, όπως απέδειξε και η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι «όμηρος της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου» και γι' αυτό υπονομεύει εξαρχής «κάθε διαπραγμάτευση με τους δανειστές»!
Στο ίδιο πνεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε και χτες την πρόταση Βενιζέλου για συμμετοχή στην «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση στα ευρωπαϊκά όργανα, όσο ισχύουν οι δεσμεύσεις προς την τρόικα και δεν αμφισβητείται η πολιτική των μνημονίων».
Αυτό που δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η στρατηγική κάθε κόμματος δεν καθορίζεται στη βάση του «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», αλλά από τη στάση του απέναντι στην ΕΕ. 
Εδώ είναι που ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, γι' αυτό ο ίδιος, όπως και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, υπόσχονταν προεκλογικά λύσεις στο λαό μέσα από διαπραγματεύσεις με την τρόικα και με δεδομένο ότι θα σεβαστεί τα συμφωνημένα σε ό,τι αφορά τους αντιλαϊκούς στόχους της δανειακής σύμβασης.
Σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες η προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τα ψέματα που προεκλογικά έλεγε στον λαό, όταν πρόβαλε την Ισπανία σαν παράδειγμα προς μίμηση, γιατί τάχα δανείστηκε δίχως μνημόνιο. Αντί άλλου σχολίου, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του, ισχυριζόμενος ότι η λιτότητα είναι αυτή που οξύνει την κρίση, που με τη σειρά της «απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ»!
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον οριστικό μετασχηματισμό του σε ενιαίο φορέα. Τα ζητήματα θα συζητηθούν και στις συνεδριάσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου