Σελίδες

15 Ιουν 2012

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Από το Γιάννη Αγιάννη στη… Γιάννα Αγιάνα!

Η είδηση από το Ηράκλειο λέει:

«Μια 35χρονη μητέρα αναγκάστηκε για να μην πεθάνουν από την πείνα τα παιδιά της να μπει σε ένα σουπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα και τρόφιμα για τα παιδιά της.
Η Ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και την έχει ήδη στα κρατητήρια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,gr πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν συγκλονιστεί.

Η 35χρονη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους είπε ότι τα παιδιά της δεν έχουν φάει και δεν ήξερε από την απόγνωσή της τι να κάνει. Ότι βοήθεια ζήτησε δεν της άνοιξαν πόρτες. Και μπρος στο να κινδυνεύσουν τα παιδιά της αποφάσισε να κλέψει ένα μπουκάλι γάλα για να τα βοηθήσει...



Το πρωί της Παρασκευής 15/6/2012, δύο μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες συνωθούνται πολλοί παλιοί και νέοι «σωτήρες» της κοινωνίας μας, η 35χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα , αλλά η υπόθεση πλέον παίρνει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις.»

Σε ποια κοινωνία ζούμε; 

Δεν καταλαβαίνω "τίποτα" από την είδηση! Είμαστε μια κοινωνία ελεύθερων ατόμων - ανθρώπων και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Διαθέτει στην αγορά ακόμη και τον εαυτό του και ανταλλάσει ό,τι έχει με ό,τι του προσφέρουν. Aν τώρα αυτή η μάνα δεν έχει να πουλήσει τίποτα και δεν της προσφέρει κανένας τίποτα με αποτέλεσμα να μην έχει να φάει, δικό της πρόβλημα. Αν είναι να πεθάνει αυτή και τα παιδιά της από πείνα πάλι δικό της πρόβλημα. Απορώ γιατί τη μάζεψαν οι αστυνομικοί και τώρα την ταΐζουν τζάμπα στο κρατητήριο ενώ αν τη βάλουν στη φυλακή θα την ταΐζουν τζάμπα για καιρό. Όσο για τα παιδιά θα είναι τραγικό να αρχίσει ο ένας και ο άλλος να προσφέρει τζάμπα βοήθεια για να ζήσουν. Δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην αγορά της προσφοράς και της ζήτησης, ας πεθάνουν! 


Αυτή είναι η κοινωνία της ζούγκλας και δεν επιδέχεται αλλοιώσεις πέρα από μακιγιάρισμα. Αυτή είναι η κοινωνία του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή του καπιταλισμού σε ένα από τα τελευταία επεισόδια της παρακμής του ιμπεριαλιστικού του σταδίου. Ίδια με την κοινωνία της αυγής του καπιταλισμού, του «ελεύθερου ανταγωνισμού» και της πρωταρχικής συσσώρευσης. Και η ιστορία ίδια είναι. Από τον Γιάννη Αγιάννη στη… Γιάννα Αγιάννα! Ίδιος πάντα ο καπιταλισμός.

Αν διαφωνείτε διαβάστε και τον πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού, τον Χάγιεκ στο περίφημο έργο του «Το Σύνταγμα της Ελευθερίας»! Πλημμύρα ελευθερίας! Εκεί θα καταλάβετε καλά ότι ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Εκλογές στις 17/6/2012. 
Εσύ φίλε τι θα κάνεις; Θα διαλέξεις κάποιους που θα δασώσουν και πάλι το «δικαίωμά σου» να πεθάνεις από πείνα ελεύθερος; Θα επιλέξεις κάποιους που ισχυρίζονται ότι ο καπιταλισμός δεν είναι αυτός που φαίνεται αλλά αυτός που από τη φαντασία τους μας πασάρουν, επιδιορθωμένο, ευρωπαϊκό, με διασφαλισμένο το δικαίωμα στην πείνα και στην εκμετάλλευση και με «ανθρώπινο πρόσωπο»; Θέλεις την επανάληψη της ίδιας ιστορίας; Εσύ αποφασίζεις…




Αριστερά και πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου