Σελίδες

30 Απρ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Δύναμη φθοράς των λαϊκών συνειδήσεων

«Εάν, όμως, παρ' όλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε...».Ποιος τα είπε αυτά; Ο Αλ. Τσίπρας. Εδωσε μάλιστα την πρωθυπουργία στην Αλέκα Παπαρήγα! Φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πει κανείς, αλλά ο τυχοδιωκτισμός του δεν έχει όρια. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο. Συμμαχία με ένα κόμμα από τα σπλάχνα της ΝΔ. Κόμμα του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών με Ρωσία, Κίνα, κ.λπ.
Ο Ν. Βούτσης, άλλο ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μοίρασε ακόμη πιο μεγάλες αυταπάτες, μιλώντας για στήριξη από τον Καμμένο σε περίπτωση που πάρουν αυτοδυναμία! Σε ό,τι έχει σχέση με τη γαλαντομία προς το ΚΚΕ, να του δώσουν τον πρωθυπουργό για να συνεργαστεί στην κυβέρνηση, νομίζουν πως είναι «σαν τα μούτρα τους». Καλά, πιστεύουν πως είναι ικανοί «να το βάλουν στο χέρι»; Γιατί θέλουν το ΚΚΕ με όσο γίνεται λιγότερη δύναμη, για να το εξαναγκάσουν να συμπράξει κυβερνητικά μαζί τους. Αλλά το ΚΚΕ δεν το έβαλαν στο χέρι οι αστοί, θα το βάλουν οι Συριζαίοι; Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
Τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρει ο λαός, ξέρει και το ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια. Ας σταθούμε σε κρίσιμης σημασίας ζητήματα, καθοριστικά για τη ζωή του λαού, και στη στάση που κράτησε ο οπορτουνισμός απέναντί τους.

Λατρεία για την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία
Θιασώτης της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, αναδείχτηκε πρωτοπόρος στην προσπάθεια εξωραϊσμού της φύσης και του ρόλου της:
-- Υπερψήφισε το 1992, μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ολοι μαζί απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ να τεθεί αυτή στην κρίση του λαού με διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
--Δήλωνε τότε ο Λ. Κύρκος στη Βουλή: «Επειδή όμως ακούστηκε και από την παλαιοημερολογίτικη πλευρά του αριστερού κινήματος, που είναι αμετακίνητα προσδεδεμένη στο χτες, μία πρόκληση προς τις ζωντανές δυνάμεις του Κοινοβουλίου και τις ζωντανές δυνάμεις της Αριστεράς, να τροποποιήσουν τη στάση τους και να συνταχθούν "κατά", θα ήθελα να πω ότι εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ».
-- Ο εισηγητής του ΣΥΝ Γρ. Φαράκος έλεγε: «Επιλέγουμε την πορεία προς την Ενωμένη Ευρώπη και θέλουμε να συμβάλουμε στη συνειδητή αποδοχή της από την κοινή γνώμη»... Κι αυτό πράττει ο ΣΥΝ 15 χρόνια συνεχώς.
-- Για το Μάαστριχτ τοποθετήθηκε λίγα χρόνια αργότερα ο Αλ. Τσίπρας και στις 7/1/2008 δήλωσε: «Το ζήτημα για εμάς τότε ήταν αν θα ήμασταν αρνητικοί ή αν θα ήμασταν "ανεκτικοί" στην ολοκλήρωση της Ευρώπης (...). Επιλέξαμε το δεύτερο δρόμο».
-- Και όταν η χώρα έμπαινε στην ΟΝΕ ζητωκραύγαζε η ηγεσία του περί «ιστορικού επιτεύγματος»...
Σε κάθε περίπτωση με τους ιμπεριαλιστές
Εδωσε άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αιματοκύλισαν λαούς:
-- Στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, τσουβάλιασε θύτες και θύματα κραυγάζοντας: «Οχι στην εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς κι όχι στον πόλεμο των ΗΠΑ», αφήνοντας απέξω την ΕΕ που συμμετείχε με τα μπούνια στην επέμβαση. Οι ίδιοι λίγο πριν ανακηρύξουν «χασάπη» τον Μιλόσεβιτς συναγελάζονταν μαζί του με επισκέψεις στο Βελιγράδι.
Στις 9/6/99, μέρα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του πρώην υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Γ. Κοέν, και ενώ το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία, η οργάνωση του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε το ΚΚΕ (!) για τη διαδήλωση που οργάνωσε, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη και μικροκομματική πολιτική του ΚΚΕ» και για «τακτική της σύγκρουσης και της τυφλής άρνησης»!
-- Τα ίδια έκανε και μετά την 11η Σεπτέμβρη και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Πρόβαλλε το «όχι στον πόλεμο όχι στην τρομοκρατία», υιοθετώντας το νέο πρόσχημα των ιμπεριαλιστών.
-- Στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ έφτασε να διοργανώνει συλλαλητήρια από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, να διαδηλώνει αγκαζέ με τον Λαλιώτη υπουργό τότε της κυβέρνησης, η οποία είχε παραχωρήσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για τη διεξαγωγή του πολέμου. Χλεύαζε τις κινητοποιήσεις του λαού, μιλώντας για «επαρχιώτικο αντιιμπεριαλισμό» και για «επικίνδυνες τυχοδιωκτικές κινήσεις».
Εχθρεύεται το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα
Εχθρός του εργατικού λαϊκού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό, δε δίστασε να πάρει υπό την προστασία του κουκουλουφόρους προβοκάτορες:
-- Το 2008 αναγόρευσε το πλιάτσικο στην Αθήνα σε «εξέγερση». Η «Αυγή» μιλούσε για «εξεγερμένους νέους»που «ξεσπούν με πράξεις βίας». Ο Αλ. Τσίπρας ζητούσε «να μεταφερθεί το κέντρο του αγώνα απ' τη σπασμένη βιτρίνα στα σχολεία και τις σχολές, σ' όλες τις σχολές της χώρας». Ο Π. Λαφαζάνης συνέκρινε τους κουκουλοφόρους με τους ΕΛΑΣίτες, δικαιολογώντας τους αφού και «το '40 - '44 τους ΕΛΑΣίτες τους λέγανε ληστοσυμμορίτες»! Ενώ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνονταν πως «η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης»!
-- Τον Οκτώβρη του 2011 υπερασπίστηκε προβοκάτορες που εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση ενάντια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Απ' τα μικρόφωνα του ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ ωρύονταν ότι «το Σύνταγμα δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ» και η ηγεσία του μιλούσε για «συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων», ενώ ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε: «εγώ δεν μπαίνω στη λογική που λέει ότι όσοι φοράνε κουκούλες και πετάνε πέτρες είναι προβοκάτορες».
-- Εννοείται ότι κολάκεψε όσο κανείς τους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος μιλώντας για «τομή στα μεταπολιτευτικά χρονικά». Καμώνονταν πως δεν καταλάβαινε ότι συνθήματα όπως «οι 300 στο Γουδή» και κραυγές «έξω τα κόμματα», «έξω τα συνδικάτα», αποτελούσαν φυτώριο της αντίδρασης, αλλά σήμερα βγαίνει στα κεραμίδια για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής».
Την ίδια στιγμή, διακήρυττε την έχθρα του στο συνεπές ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα:
-- Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήριζε τους αγώνες των ναυτεργατών «εξαλλοσύνες».
-- Τασσόταν υπέρ της «κοινωνικής ειρήνης»: «Οταν η κατάσταση στη χώρα θα είναι έκρυθμη, όταν η κοινωνία θα είναι ένα καζάνι που βράζει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί και να τα διαλύσει όλα, ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει σε τέτοιο περιβάλλον;»....
-- Αγωνιούσε για την αναταραχή στους τόπους δουλειάς: «Ηδη υπάρχει κοινωνική αναταραχή (...) Μη βλέπετε ότι δεν υπάρχει μια μαζική αντίδραση σε όλα αυτά. Αν το δει κανείς κατά τόπους, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, σε εργασιακούς χώρους αυτά τα ξεσπάσματα είναι ορατά. Και βεβαίως φοβόμαστε και έχουμε δηλώσει δημόσια αυτήν την ανησυχία».
-- Και πάντα και παντού ομνύει στην «κοινωνική συνοχή», την υποταγή της εργατικής τάξης στους εκμεταλλευτές της.
Οπαδός της ναρκω-κουλτούρας
Είναι τόσο «προοδευτικοί» που αναγνωρίζουν στη νεολαία το δικαίωμα στην ...αυτοκτονία. Πρόσφατα συντάχτηκε με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ στην υποστήριξη του επικίνδυνου νομοσχεδίου διάδοσης της ναρκω-κουλτούρας, με το «επιχείρημα» του δικαιώματος στην αυτοπροσβολή και την αυτοκτονία! Και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΚΚΕ για την εναντίωσή του σε αυτό, για το γεγονός δηλαδή ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των νέων στη ζωή με δικαιώματα.
Το επικίνδυνο νομοθέτημα προέβλεπε τη νομιμοποίηση της χρήσης, προμήθειας, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και αντιμετώπιζε ευνοϊκότερα από πριν την εμπορία. Αντί της ενίσχυσης της απεξάρτησης για τους χρήστες, έφερνε την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» υπερασπίστηκαν με σθένος το ν/σ και τη γενίκευση της χορήγησης υποκατάστατων που αποτελούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, συντήρηση του χρήστη, στη ζωή και στις ουσίες, αλλά σε καμία περίπτωση θεραπεία. Αλλωστε, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής (2006), που χαρακτήριζε τα ναρκωτικά «χρόνια αυτοπροκαλούμενη υποτροπιάζουσα νόσο», δηλαδή, λίγο - πολύ μια αγιάτρευτη ασθένεια! Θέση που όχι μόνο αρνείται στο χρήστη τη δυνατότητα και το δικαίωμα να απεξαρτηθεί, αλλά προεξοφλεί την καταδίκη του.
Πλάτες στο ΠΑΣΟΚ
Ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι παλεύει για την αλλαγή των συσχετισμών. Αυτός που έκανε πλάτες στο ΠΑΣΟΚ και συνέβαλε στη διατήρηση αυτών των συσχετισμών συνεργαζόμενος μαζί του στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Δεν ζητάμε πιστοποιητικά προτέρου εντίμου βίου», το ΠΑΣΟΚ «εντάσσεται στις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», κάγχαζε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Το Σεπτέμβρη του 2009, και ενώ το ΚΚΕ μιλάει ήδη για θύελλα που έρχεται είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ αποφαίνεται: Το ΠΑΣΟΚ λέει «σωστά πράγματα, δεν ξέρω όμως αν είναι αρκετά»!
Στα μέσα του Σεπτέμβρη, ο Δ. Παπαδημούλης δηλώνει ότι το κόμμα του είναι χρήσιμο για να ελέγχει το ΠΑΣΟΚ και να το «φέρνει στα ίσια του» αν αυτό ξεστρατίζει. Δηλώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη νέα Βουλή μια δύναμη (...) που "θα κρατάει τα μπόσικα". Θα ελέγχει ότι θα τηρηθούν οι όποιες θετικές δεσμεύσεις και θα αντιστέκεται σε αρνητικές επιλογές (...) Μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ακόμη μεγαλύτερη αυτοδυναμία θα ξαναφέρει φαινόμενα κομματισμού και αλαζονείας και θα διευκολύνει την αθέτηση θετικών δεσμεύσεων. Αντίθετα, μια ισχυρή παρουσία της δικής μας φωνής μέσα στη Βουλή μπορεί να αντιρροπήσει αυτούς τους κινδύνους».
Και: «Ο ΣΥΝ θα είναι δύναμη ελέγχου (...) ώστε να μην της επιτρέψουμε εύκολα να ξεχάσει τις όποιες θετικές δεσμεύσεις»!
Την επομένη των εκλογών ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε απ' τους πρώτους να δώσει περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση, μιλώντας ταυτόχρονα για «προγραμματική αντιπολίτευση». Ετσι, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε: «Ακούσαμε σήμερα θετικές εξαγγελίες»! Ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξετε ότι είστε ειλικρινείς, όταν λέτε ότι είστε διατεθειμένοι για μεγάλες ρήξεις και τομές, προκειμένου να προασπίσετε το δημόσιο συμφέρον. Κάντε το και πρώτα εμείς θα το χαιρετίσουμε! Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία! Θα αποδείξετε ότι το εννοείτε ή θα ακολουθήσετε την πεπατημένη, προεκλογικά να βγάζετε φλας αριστερά και μετεκλογικά να στρίβετε δεξιά;»...
Το Νοέμβρη του 2009 πια και ενώ έχει φανεί ολοκάθαρα τι είδους πολιτική θα ασκήσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται πως ...έπεσε απ' τα σύννεφα και καταγγέλλει: «Κραυγαλέα αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης» διερωτώμενος υποκριτικά τι μεσολάβησε «για τη στροφή των 180 μοιρών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου