Σελίδες

30 Απρ 2012

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά σωσίβιο για να διασωθεί μπροστά στις κάλπες και «αριστερά πιστοποιητικά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική επιχείρηση εξαπάτησης και εκβιασμού του λαού από το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου για τη νομιμοποίηση της προαποφασισμένης σφαγής του. Εφτά μέρες πριν από τις κάλπες, ο Ευ. Βενιζέλος - για λογαριασμό συνολικά της αστικής τάξης - σπέρνει σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες και επιστρατεύει ωμά απειλές, θέλοντας να χειραγωγήσει λαϊκές συνειδήσεις που αποστασιοποιούνται από τη σοσιαλδημοκρατία και να διασφαλίσει τους όρους για τη συγκρότηση μιας ισχυρής συγκυβέρνησης των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Αλλοτε φορώντας την «κεντροαριστερή» προβιά και κοροϊδεύοντας το λαό για μια δήθεν«προοδευτική» στροφή της ΕΕ, με εκλογή στη Γαλλία του «σοσιαλιστή» Φρ. Ολάντ και άλλοτε κραδαίνοντας τον πέλεκυ της αναγκαιότητας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, επιχειρεί να καταστήσει, μέσω της κάλπης, τους εργαζομένους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα συνένοχους στην κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης.

Η διεκδίκηση της «πρωτιάς» που θέτει σαν στόχο το ΠΑΣΟΚ, σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση φιλοδοξεί να τη χρησιμοποιήσει σαν «εισιτήριο» για να ηγηθεί της συγκυβέρνησης των αστικών κομμάτων στις 7 του Μάη. Διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην κλιμάκωση του πολέμου εναντίον του λαού, για τη συνέχιση μιας ταξικής πολιτικής που θα διασφαλίσει και θα θωρακίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
«Βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε την αξία της επιχειρηματικότητας, η οποία είναι ενοχοποιημένη» και να εφαρμόσουμε ένα «καθαρά φιλοαναπτυξιακό, φιλοεπενδυτικό» σχέδιο ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου - ταυτόσημη με αντίστοιχες του Α. Σαμαρά - κατά τη διάρκεια συνάντησής του με επιχειρηματίες μέσα στη εβδομάδα, συμπυκνώνει το σύνολο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που, σε συνδυασμό με τα προαποφασισμένα μέτρα του μνημονίου για την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, συνθέτουν την κοινή μετεκλογική στρατηγική των αστικών κομμάτων.
Εξόντωση με τρεις άξονες
Ακριβώς αυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται ταυτόχρονα από τις αστικές κυβερνήσεις όλων κρατών - μελών της ΕΕ, είτε βρίσκονται υπό καθεστώς μνημονίου, είτε όχι - φυσικά με επιμέρους διαφοροποιήσεις - επιδιώκει να υλοποιήσει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του παρουσιάζει τους άξονες του μετεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται πάνω σε τρεις συγκεκριμένους άξονες:
-- Πρώτος, η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι το 2015 (και όχι δύο, όπως προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση!) με επιμήκυνση του μνημονίου και τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι η επόμενη κυβέρνηση όχι μόνο θα προωθήσει τα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και καταιγισμό νέων φόρων, αλλά θα διαπραγματευτεί την παράταση του χρόνου εφαρμογής, σε μια προσπάθεια να επιμερίσει τα μέτρα και να ξεγελάσει το λαό που αντιδρά. Με δεδομένη την «απόκλιση» από τους στόχους του προϋπολογισμού του 2012, ο Ευ. Βενιζέλος, πίσω από την δήθεν «ήπια προσαρμογή» που προπαγανδίζει μέσω της τρίχρονης παράτασης του μνημονίου, προαναγγέλλει την επιβολή πρόσθετων μέτρων.
-- Δεύτερος, η κατάρτιση ενός «εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης» που, όπως ισχυρίζεται ο Ευ. Βενιζέλος, θα οδηγήσει στη «θαρραλέα υπέρβαση του μνημονίου». Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί στην προώθηση διαρθρωτικών ανατροπών που θα ενισχύουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων μέσω της προώθησης φιλομονοπωλιακών πακέτων. Ηδη ΔΝΤ και ΕΕ καλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προχωρήσουν σε νέα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 15%, μετά το 22% και το 32% που έχει επιβληθεί μέσω του μνημονίου. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την παροχή 50 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες, επεξεργάζεται σχέδιο για την παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών των κερδών των Ανώνυμων Εταιρειών. Ετοιμάζεται να χορηγήσει πακτωλό 15 δισ. ευρώ μέσω των ΕΣΠΑ στους μεγαλοεπιχειρηματίες την επόμενη διετία.
-- Τρίτος, η «διαμόρφωση ενός πλαισίου πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα, προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί». Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η εξασφάλιση των όρων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις κάλπες, που θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Τρίπολη κάλεσε σε «εθνικό συναγερμό» τα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ενόψει των εκλογών, σημειώνοντας: «Ως φορέας της διερευνητικής εντολής (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ), θα κοιτάξουμε αριστερά τις υπεύθυνες δυνάμεις, θα κοιτάξουμε στο συντηρητικό χώρο, τις υπεύθυνες δυνάμεις, τους υπεύθυνους ανθρώπους και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση εθνικού συναγερμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας». Μια κυβέρνηση όλων των «προθύμων» για την εξόντωση του λαού.
Σερβίρουν κοροϊδία και αυταπάτες
Τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή των μέτρων του νέου μνημονίου και των διαρθρωτικών αντιλαϊκών ανατροπών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να τις ντύσει με «φιλολαϊκές» κάλπικες υποσχέσεις.
Με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία και το προβάδισμα του Φρ. Ολάντ, τα κόμματα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, επιχειρούν το καθένα από τη σκοπιά του να καλλιεργήσουν αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος στην κρίση μέσα στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ με την εκλογή «σοσιαλιστή» προέδρου στη Γαλλία.
«Πρέπει να είμαστε μέσα στην ελπίδα που ανοίγεται τώρα στην Ευρώπη, με την αλλαγή στη Γαλλία και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ (...) να είμαστε μέσα στη συζήτηση για αναπτυξιακό σύμφωνο, όχι μόνο δημοσιονομικό, για μια πιο λογική, πιο προοδευτική Ευρώπη», είπε ο Ευ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μια «άλλη» τάχα διαχείριση στην ΕΕ, μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Αξιοποιώντας μάλιστα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη στήριξη της«γαλλικής αριστεράς» προς τον Ολάντ στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τις δυνάμεις της «ελληνικής Αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής Αριστεράς» και να προχωρήσουν μαζί του σε μια «προοδευτική» μετεκλογική συνεργασία απέναντι στη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, καλεί σε «αντιδεξιό μέτωπο», ξέροντας ότι στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν πάντα ευήκοα ώτα για τέτοιου είδους συνεργασίες.
Το ΠΑΣΟΚ αναζητά σωσίβιο για να διασωθεί μπροστά στις κάλπες και «αριστερά πιστοποιητικά», τα οποία θα χρησιμοποιήσει σαν φύλλο συκής για να ξεπλύνει το έργο των κυβερνητικών του ημερών και κυρίως για να προωθήσει πιο αποτελεσματικά την αντιδραστική του πολιτική.
Αυτή την επιχείρηση σιγοντάρουν και τα στελέχη των οπορτουνιστικών και των «ανανεωτικών» δυνάμεων, όταν με κάθε τρόπο εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες, ιδιαίτερα στο λαϊκό κίνημα, περί μιας «κεντροαριστερής» διαχείρισης του συστήματος που θα φέρει «φιλολαϊκές» δήθεν λύσεις. Αυτό το παιχνίδι παίζουν και τώρα, με αφορμή τις γαλλικές εκλογές.
Η περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου» και η εκπόνηση ενός «νέου αναπτυξιακού συμφώνου» που επαγγέλλεται ο Ολάντ και αναπαράγουν στην Ελλάδα ο Ευ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί, δεν πρόκειται να φέρει θετικές εξελίξεις προς όφελος του λαού. Το αντίθετο θα συμβεί, αφού οι «αναπτυξιακές πολιτικές» της ΕΕ είναι δομημένες πάνω στο μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, ώστε οι μισθοί τους να «ευθυγραμμιστούν» με τους κυριότερους ανταγωνιστές της ΕΕ, δηλαδή με τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.
Μονόδρομος η ενίσχυση του ΚΚΕ
Αυτό που επιχειρεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργήσει κάλπικες προσδοκίες στον ελληνικό λαό για μια δήθεν «προοδευτική στροφή» της ΕΕ, ώστε να υφαρπάξει την ψήφο του στις εκλογές. Κοροϊδεύει ασύστολα, γιατί σαν βασική προϋπόθεση για τις «καλύτερες μέρες» θέτει την απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα του ευρώ.
Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στις παγίδες που του στήνουν το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αναχώματα του συστήματος. Να μην «τσιμπήσει» στην κοροϊδία της «προοδευτικής» τάχα εξόδου από την κρίση μέσα στους κόλπους της ΕΕ των μονοπωλίων. Να γυρίσει την πλάτη στις υποκριτικές «συγγνώμες» του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, που προεκλογικά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια και την πανωλεθρία που έφεραν στο λαό.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων γνωρίζουν ότι τον Ιούνη έρχεται νέο κύμα μέτρων που θα τους σπρώξει ακόμα βαθύτερα στην ανέχεια. Στις κάλπες πρέπει να μαυρίσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να προσπεράσουν τα «αντιμνημονιακά» τους εξαπτέρυγα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, βάζοντας με τη χειραφέτησή τους ένα ακόμα λιθαράκι στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου