Σελίδες

25 Απρ 2012

Θέλει να κυβερνήσει το ΚΚΕ; 'Η θέλει να είναι στην αντιπολίτευση;


Το ΚΚΕ όχι μόνο δε θέλει να είναι στην αντιπολίτευση, αλλά θέλει πρώτα και πάνω απ' όλα να πάρουν την εξουσία και να κυβερνούν (αυτά τα δυο πάνε μαζί) η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να πάρουν και την οικονομία στα χέρια τους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μονοπώλια, την αστική τάξη, γιατί μόνο τότε μπορούν να κυβερνούν. Αυτή είναι η θέληση και η πρόταση του ΚΚΕ για την εξουσία και τη διακυβέρνηση, σε μια τέτοια διακυβέρνηση θα συμμετέχει το ΚΚΕ αφού είναι κόμμα της εργατικής τάξης, αφού η οικονομία, η εξουσία και η διακυβέρνηση θα είναι στα χέρια των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Το ΚΚΕ θέλει να έχουν την εξουσία, δηλαδή να κάνουν κουμάντο στο κράτος και στην οικονομία (αυτά τα δυο επίσης πάνε μαζί) οι εργαζόμενοι. Ας σκεφτούμε. Μπορεί να κάνουν κουμάντο σε ένα εργοστάσιο σήμερα οι εργάτες, οι οποίοι μάλιστα παράγουν, από τη στιγμή που το εργοστάσιο είναι ιδιοκτησία του καπιταλιστή; Δεν μπορούν, το αντίθετο συμβαίνει. Πώς, λοιπόν, θα συμμετάσχει το ΚΚΕ σε κυβέρνηση αφού δε θα μπορεί να επιβάλλει φιλεργατικά μέτρα κόντρα στους καπιταλιστές και υπέρ των εργατών, όταν κουμάντο στα εργοστάσια, σε όλη την οικονομία και στην εξουσία θα κάνουν οι καπιταλιστές;
Μπορεί ο φτωχός αγρότης και κτηνοτρόφος να παράγει και να έχει εισόδημα ικανοποιητικό όταν αυτό εξαρτάται από τα μονοπώλια που αγοράζουν τα προϊόντα τους και καθορίζουν τις τιμές, όπως καθορίζουν και τις τιμές στα καλλιεργητικά εφόδια;
 Για παράδειγμα, πώς θα βγάλει εισόδημα ένας μικροαγρότης, όταν τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα εργαλεία παραγωγής συνεχώς ακριβαίνουν, ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους καθορίζονται από τα μονοπώλια των τροφίμων και τις συμπιέζουν συνεχώς; Το ίδιο ισχύει και για το φτωχό κτηνοτρόφο, ψαρά κλπ. Αρα ποιος κάνει κουμάντο στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι ή οι μεγαλοεπιχειρηματίες;
Μπορεί ένας αυτοαπασχολούμενος να συνεχίσει να βγάζει εισόδημα όταν στον κλάδο του κυριαρχούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που καθορίζουν τα πάντα στην αγορά από τις τιμές έως τις πρώτες ύλες και βεβαίως στο εμπόριο με τα μεγαθήρια και ανταγωνισμός που τους ξεκληρίζει; Αρα ούτε αυτοί μπορούν να έχουν το πάνω χέρι είτε είναι έμποροι είτε βιοτέχνες είτε επαγγελματίες.
Οταν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποφασίσουν να δώσουν την πλειοψηφία στο ΚΚΕ, θα είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν, να τσακίσουν την εξουσία των αστών, να εγκαθιδρύσουν εργατική λαϊκή εξουσία, να πάρουν στα χέρια τους την ιδιοκτησία των εργοστασίων, των επιχειρήσεων, η ιδιοκτησία θα γίνει κοινωνική και θα αναδείξουν διακυβέρνηση δική τους με το ΚΚΕ.
Τώρα κυβερνούν οι αστοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατί η οικονομία και η εξουσία βρίσκεται στα χέρια τους. Τα κόμματα που κυβερνούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., «Ελεύθεροι Ελληνες» του Καμμένου, ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη κλπ., είναι δικά τους κόμματα, κόμματα με την ΕΕ. Δίπλα τους και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που δεν αμφισβητούν τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους κλπ., όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ας έχουν επιμέρους διαφορές. Οι εργάτες, ο λαός είναι στην αντιπολίτευση, αφού η εξουσία και η διακυβέρνηση είναι των αστών.
Το ερώτημα όπως μπαίνει, ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει, θέλει να είναι στην αντιπολίτευση, σήμερα είναι εκ του πονηρού, γιατί όλοι όσοι το βάζουν ξέρουν πολύ καλά ότι με τους αστούς να έχουν στα χέρια τους το κράτος και την οικονομία, η όποια κυβέρνηση κυβερνά γι' αυτούς και τα συμφέροντά τους και όχι για το λαό. Ξέρουν επίσης τη θέση του ΚΚΕ και για την εργατική, λαϊκή εξουσία και τη διακυβέρνησή της. Δε μιλούν όμως για την εξουσία, τη διαχωρίζουν από την κυβέρνηση γιατί όλοι όσοι βάζουν αυτό το ερώτημα στο ΚΚΕ, δεν αμφισβητούν την εξουσία των αστών, τη θεωρούν αδιαπραγμάτευτη.
Να γιατί λέμε ότι πρέπει να αποφασίσει ο λαός να το κάνει. Ας αξιοποιήσει αυτές τις εκλογές, να κάνει πανίσχυρο το ΚΚΕ για να ισχυροποιήσει το αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό κίνημα και για τις συγκρούσεις με τους καπιταλιστές που έρχονται ακόμη πιο μεγάλες αμέσως μετά τις εκλογές αφού η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί σφοδρότερη και για να βγει στην πορεία νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου