Σελίδες

4 Απρ 2012

Είμαστε «παιδιά» ενός κατώτερου θεού;


«Αν ένας Έλληνας κρατήσει τα ευρώ του ή τα μεταφέρει σε μια τράπεζα άλλης χώρας όπως η Ολλανδία και η Γερμανία και ανακαλυφθεί, να τιμωρείται με πρόστιμο ίσο ή διπλάσιο των ευρώ που θέλησε να κρύψει. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί ότι όλοι οι Έλληνες θα δώσουν τα ευρώ τους σε τράπεζες στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα εξοφλήσει τα χρέη της». Η πρόταση ανήκει σε έναν 11χρονο (!) μαθητή δημοτικού σχολείου της Ολλανδίας.

Ο Βρετανικός οργανισμός Wolfson Economics δίνει διεθνώς το μεγαλύτερο σε σπουδαιότητα βραβείο στα οικονομικά, μετά το βραβείο Νόμπελ. Πρόσφατα προκήρυξε έναν διαγωνισμό με θέμα πως μπορεί να  αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη, με τις μικρότερες απώλειες για τους δανειστές της.

Ο 11χρονος  μαθητής δημοτικού σχολείου Jurre Hermans, συμμετείχε στο διαγωνισμό με πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την επιστροφή στη δραχμή και την επιβολή (στην Ελλάδα) οικονομικών κυρώσεων (από τους δανειστές της) ακόμα και μετά την επιστροφή στη δραχμή. Προχωράει και σε πιο «πρακτικά» ζητήματα: «Αν ένας Έλληνας κρατήσει τα ευρώ του ή τα μεταφέρει σε μια τράπεζα άλλης χώρας όπως η Ολλανδία και η Γερμανία και ανακαλυφθεί, να τιμωρείται (από τους δανειστές) με πρόστιμο ίσο ή διπλάσιο των ευρώ που θέλησε να κρύψει. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί ότι όλοι οι Έλληνες θα δώσουν τα ευρώ τους σε τράπεζες στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα εξοφλήσει τα χρέη της»!

Αυτές τις προτάσεις θα μπορούσαν (αν δεν τις έκαναν ήδη) να τις κάνουν και οι διάφοροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, της τρόικα και, γιατί όχι, οι κυβερνώντες μας, πάντα με γνώμονα το «συμφέρον της πατρίδας». Είναι απολύτως ενδεικτικές για το πώς αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό, οι ισχυροί εταίροι της λυκοσυμμαχίας των Βρυξελλών και πως διαποτίζουν με συγκεκριμένα «αισθήματα» τους λαούς τους, από την παιδική ηλικία, για τους «παρακατιανούς» λαούς του ευρωπαϊκού νότου.

Οι «κακοί», «κατώτεροι»  Έλληνες πρέπει και θα τιμωρηθούν. Θα τους βυθίσουμε στην εξαθλίωση, θα απαξιώσουμε τα υπάρχοντά τους και ύστερα θα μπορεί ο μπαμπάς του μικρού «οικονομολόγου» μαζί με το Γερμανό ή Γάλλο φίλο του, να κατέβουν στην Ελλάδα και να… ψωνίσουν σε τιμές κάτω του κόστους, έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα, λιμάνια, αέρα, εμάς τους ίδιους, αφού θα έχουμε μετατραπεί σε… μπαρμπα-Θωμάδες του 21ου αιώνα.

Αυτό το 11χρονο παιδί όμως, σαν παιδί, τρέφει και αισθήματα «συμπάθειας» για τα ελληνόπουλα της ηλικίας του: «Στενοχωριέμαι που τα παιδιά των Ελλήνων δεν έχουν τα παιχνίδια που έχω εγώ, δεν είναι χαμογελαστά, ίσως κάποια από αυτά δεν έχουν να φάνε και, μάλιστα, έχω ακούσει πως λιποθυμούν στο σχολείο.Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά στην Ελλάδα, όπως οι ισχυρές χώρες βοηθούν κατά καιρούς τα παιδιά που κακοπερνούν σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Η βοήθεια που επικαλείται είναι η γνωστή «βοήθεια» των «ισχυρών χωρών», στις χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου», με τη μορφή ελεημοσύνης. Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες τους, «συνεργαζόμενες» με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, θησαυρίζοντας οι ίδιες, υποδουλώνοντας τους λαούς τους  και διαιωνίζοντας την ίδια κατάσταση. Η Ελλάδα βέβαια, δεν είναι χώρα του «τρίτου κόσμου», τουλάχιστον δεν έγινε ακόμα…

Δεν ξέρω σε ποιο σχολείο πηγαίνει αυτό το παιδί, ούτε την κοινωνική θέση,  την οικονομική κατάσταση των γονιών του. Είναι σίγουρο πάντως πως έχουν  μπει  γερά οι βάσεις για να εξελιχθεί μεγαλώνοντας σε έναν Ράιχενμπαχ, Σόιμπλε, Γιούνγκερ κλπ. Ένας ακόμα, αμοιβόμενος πλουσιοπάροχα, στεγνός «τεχνοκράτης»,ένα ακόμα γρανάζι ενός μηχανισμού που καταδικάζει ολόκληρους λαούς, στύβει ανθρώπινες ζωές, συνθλίβει παιδικά όνειρα, στο όνομα κάποιων «δεικτών», κάποιων «αγορών», κάποιας νομισματικής… ένωσης.

Οι καπιταληστές και οι «οργανισμοί» τους δεν έχουν… «συναισθηματισμούς». Έχουν αποφασίσει για το μέλλον μας. 
Ας το καταλάβουμε γρήγορα και ας πάρουμε κι εμείς τις δικές μας αποφάσεις. 
Ας πάψουμε επιτέλους να ανεχόμαστε να μας θεωρούν «παιδιά» ενός κατώτερου θεού…
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ???
    Ο ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΟΥ,,, Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΖΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΑΜΑΡΑ.. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ , ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΟΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ .. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ,,, ΓΙΑΤΙ???
    ΓΙΑΤΙ?
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ...
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣΣΑΛΟ ΤΟΝ ... ΑΙΩΝΙΟ...
    ΣΤΟΝ ΠΑΣΣΑΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΠΡΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ...
    ΣΤΟΝ ΠΑΣΣΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή