Σελίδες

23 Μαρ 2012

Για το κέντρο της Αθήνας


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση για το κέντρο της Αθήνας και τους μετανάστες δεν απαντούν στην ουσία του προβλήματος, ούτε αγγίζουν τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν Ελληνες και μετανάστες. Πράγματι, η κατάσταση είναι αφόρητη. Η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών, η εγκληματική δράση είναι υπαρκτά προβλήματα και απειλούν το ίδιο τη ζωή και των Ελλήνων και των μεταναστών. Τι λύσεις θέλει να δώσει η συγκυβέρνηση σε όλα αυτά; Χρησιμοποιεί σαν άλλοθι αυτά τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και ανακοινώνει: στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ένταση της καταστολής, αυστηρότερες, ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις - «σκούπα», συλλήψεις, απελάσεις και άλλα παρόμοια...

Τα μέτρα που παίρνουν όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, αλλά αντίθετα στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου. Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν όλα αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Αλλωστε, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οποιος έχει περάσει από το κέντρο, έστω και για λίγο, την έχει διαπιστώσει. Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί τους και ο ΛΑ.Ο.Σ., είναι η βασική αιτία που οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται στο έλεος αυτών των οργανωμένων κυκλωμάτων. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και συχνά - για δικούς τους λόγους - αποκαλύπτουν ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Αλλά δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισής του, επανένταξης των ανθρώπων που τους ωθούν στην εγκληματικότητα κ.λπ.
Την ίδια στιγμή, παρουσιάζονται προτάσεις για περιορισμό και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας από το δήμαρχο Αθήνας, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοξενοδόχους, με πρόσχημα το ...πλήγμα που δέχονται οι καταστηματάρχες. Και εκεί συμπληρώνουν και το «παρεμπόριο» όπως το λένε των μεταναστών. Δηλαδή, έχουν το θράσος να λένε ότι δεν φταίνε τα άγρια μέτρα σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, τα συνεχή χαράτσια που επιβάλλονται, η μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η φορολόγηση των επαγγελματιών, τα μεγαθήρια των πολυεθνικών που πνίγουν τα μικρομάγαζα που έχουν ως συνέπεια δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά. Επιπλέον, δίνουν πληθώρα κινήτρων σε ομίλους, που έχουν αγοράσει, και θέλουν να αγοράσουν, σε εξευτελιστικές τιμές εκατοντάδες ακίνητα, για να αναπτύξουν, στη συνέχεια, τουριστικές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως στον Κεραμεικό, στο Μεταξουργείο και άλλες περιοχές του κέντρου.
Οι εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής και τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν πρέπει να περάσει το δηλητήριο της αντιδραστικής προπαγάνδας ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι μετανάστες ή ότι με μέτρα άγριας καταστολής μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα καταστολής που ετοιμάζουν. Αυτός ο κοινός αγώνας είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει προοπτική επίλυσης των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου