Σελίδες

22 Φεβ 2012

Σωτηρία η ανατροπή τους


Ποιοι πανηγυρίζουν την επόμενη μέρα της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ; 
Η κυβέρνηση και οι δανειστές της, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, τα κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα και η ντόπια πλουτοκρατία. Δηλαδή, όλοι αυτοί που πολεμούν να αφαιρέσουν από το λαό και το τελευταίο ίχνος των κατακτήσεων που τα προηγούμενα χρόνια απέσπασε με σκληρούς αγώνες και αίμα. Ολοι αυτοί που αποφασίζουν, υπογράφουν και εφαρμόζουν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μνημόνια, κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ο νέος πρόσκαιρος συμβιβασμός για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ, δίνει ανάσα στο κεφάλαιο και δεν αποτελεί σωτηρία για το λαό, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν.
Με τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, κυβέρνηση και τρόικα λένε ότι η Ελλάδα απαλλάσσεται από το βραχνά μεγάλου μέρους του χρέους και πως αυτό είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Λένε ψέματα. Πρώτον, τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα δεν είναι χάρισμα, αλλά προστίθενται στο χρέος που ήδη υπάρχει. Γι' αυτό το χρέος, καμιά ευθύνη δεν έχει ο λαός, που τον καλούν να το αναγνωρίσει σαν δικό του και να το αποπληρώσει. Δεύτερον, το «κούρεμα» του χρέους κοστίζει στους δανειστές ένα ελάχιστο μόνο μέρος από τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια δανείζοντας το αστικό κράτος για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατία.
Τρίτο, οι όροι για το «κούρεμα», για την ελεγχόμενη δηλαδή χρεοκοπία της Ελλάδας, επιταχύνουν την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Προϋπόθεση για να δοθούν τα νέα δάνεια, είναι να προχωρήσουν μέτρα που μειώνουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, ιδιωτικοποιούν πλήρως την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, παραχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο το φυσικό πλούτο και στρατηγικούς τομείς της παραγωγής. Τι λένε στο λαό; Οτι η ΕΕ ανέλαβε το χρέος για να τον ξαλαφρώσει και πως τώρα, δικό του καθήκον είναι να δεχτεί νέες θυσίες, προκειμένου να εξαλειφθεί το έλλειμμα. Για να γίνει όμως ο προϋπολογισμός πλεονασματικός, απαιτούνται νέες αιματηρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, με θύμα τους εργαζόμενους, τις ήδη πετσοκομμένες κοινωνικές παροχές, τα αναγκαία έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική - αντισεισμική προστασία και άλλα.
Τέταρτο, όρος για το «κούρεμα» του χρέους είναι να υπάρχει «πολιτική σταθερότητα» στην Ελλάδα. Δηλαδή, ο λαός να κάτσει στ' αβγά του. Να μη διαμαρτύρεται, να μην αγωνίζεται και να φροντίζει ώστε οι δυνάμεις που συνδιαμορφώνουν και προωθούν τα μέτρα να διατηρούν το πάνω χέρι, για να μην κλυδωνίζεται το αστικό σύστημα και να μη μπει σε περιπέτειες η αντιλαϊκή συμφωνία. Εκβιάζουν το λαό να πει «σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω». Του λένε ότι η σωτηρία του βρίσκεται στην αποδοχή των μέτρων, στη θωράκιση της αστικής εξουσίας, στην πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, στην αποπληρωμή του χρέους με κάθε τρόπο. Σωτηρία για το λαό, είναι ο πόλεμος στα μέτρα, με πάλη για αποδέσμευση απο την ΕΕ λαϊκή εξουσία, για μονομερή διαγραφή του χρέους. Με ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, για άφοβη αναμέτρηση με τη δικτατορία των μονοπωλίων, μέχρι την ανατροπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου