Σελίδες

22 Φεβ 2012

Οι «φίλοι» των χαλυβουργών και πώς προβοκάρουν


Συνεχίζεται η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Προβοκάτσια που ξεκίνησε η «Χρυσή Αυγή», που φόρεσε τη μάσκα του προστάτη των εργαζομένων και πήγε στον Ασπρόπυργο δήθεν για συμπαράσταση στους χαλυβουργούς. Φαίνεται, όμως, πως με αφορμή αυτήν την κίνηση, μετά από αυτήν, ανέλαβαν δράση και συνεχίζουν την προβοκάτσια μέχρι και σήμερα, διάφοροι άλλοι που εμφανίζονται και αυτοί ως προστάτες των εργαζομένων. Πρόκειται για εκείνους, που από τις αρχές κιόλας του αγώνα των χαλυβουργών μιλούσαν για «περιχαράκωση και απομόνωση» (ΑΥΓΗ - ΣΥΡΙΖΑ) και για «απεργία σε τέλμα» (ΚΟΝΤΡΑ - λεγόμενοι αντεξουσιαστές). 
Θυμίζουμε ότι όταν έγραφαν αυτά τα ωραία - τη στιγμή που ξεκινούσε να φουντώνει ο απεργιακός αγώνας και το κύμα ταξικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς - η «Χρυσή Αυγή» καλούσε τους χαλυβουργούς να δεχτούν όσα ζητούσε ο Μάνεσης και να γυρίσουν στο χαλυβουργείο με σκυμμένο το κεφάλι. 
Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...
Να λοιπόν που και πάλι λειτουργούν με παράλληλη πορεία. 
Ας δούμε τι λένε επιγραμματικά σε διάφορα blogs στο διαδίκτυο μετά την προβοκάτσια της «Χρυσής Αυγής»: Οτι «ο Περισσός μπάζει μαχαιροβγάλτες στο εργατικό κίνημα». Οτι «ΠΑΜΕ και ΚΚΕ καλωσόρισαν τους Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία». Οτι «το ΚΚΕ κάνει αβάντα στη Χρυσή Αυγή». Ακόμα, δεν παραλείπουν να συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη στη διοίκηση του σωματείου και τον πρόεδρό του Γ. Σιφωνιό. Και βέβαια επειδή δε λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή, χτες, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΥΓΗ έχει τον εξής τίτλο σε σχετικό σχόλιο: «Πάμε Χρυσή Αυγή;». Θέλει έτσι να δημιουργήσει άθλιους συνειρμούς και να συνδέσει το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με τους εχθρούς των εργατών, τη Χρυσή Αυγή που πολεμά, μαζί με τα αφεντικά, ενάντια στις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις.
Ομως, ιδιαίτερα σοβαρές και αποκαλυπτικές των προθέσεων που έχουν οι δήθεν φίλοι που νοιάζονται για τους χαλυβουργούς (ως εκ θαύματος αυτή η ευαισθησία για το καλό των απεργών εκδηλώθηκε μετά την 111η μέρα απεργίας και επειδή πήγαν εκεί οι Χρυσαυγίτες) είναι κάποιες ανώνυμες αναφορές σε διάφορα blogs που ζητούν ακόμα και να σταματήσει η ταξική αλληλεγγύη προς τους απεργούς που μετρούν σήμερα 115 μέρες απεργίας και συνεχίζουν τον αγώνα τους. Ολοι αυτοί που τα λένε και τα γράφουν αυτά από την αρχή του αγώνα των χαλυβουργών είχαν στόχο να χτυπήσουν αυτό τον αγώνα. Είναι αυτοί που υπονομεύουν κάθε αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αξιοποιούν τώρα την προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής για να χύσουν τη χολή τους ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το σωματείο των χαλυβουργών. Και κυρίως να πλήξουν την ταξική ενότητα του αγώνα των απεργών. Και να μην ξεχνάμε ότι κάποιες δυνάμεις που γράφουν τώρα αυτά τα σχόλια ανώνυμα και επώνυμα, τον Οκτώβρη του 2011 στάθηκαν απέναντι από τον εργατόκοσμο που πλημμύρισε το κέντρο της πόλης και τον χτυπούσαν με μανία για να διαλύσουν την κινητοποίηση.
Ολα τα παραπάνω επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση για το εργατικό ταξικό κίνημα. 
Κανέναν εφησυχασμό. 
Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. 
Και να ξέρουν ότι δεν περνάνε αυτά... Οι εργάτες ξέρουν ποιοι είναι οι φίλοι τους και ποιοι οι εχθροί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου