Σελίδες

5 Ιαν 2012

Ωρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - ΣΕΒ για μισθούς, εργασιακό και ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

<< Η συγκυβέρνηση και ο ΣΕΒ, με τη συνέργεια της ΓΣΕΕ, στήνουν νέο σφαγείο για τους μισθούς, το εργασιακό, το ασφαλιστικό. Με ψέματα και εκβιασμούς μεθοδεύουν την εξαθλίωση της εργατικής τάξης με την πιο στυγνή εκμετάλλευσή τους για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου στη χώρα μας.
Με πρόσχημα τη μη κατάργηση του κατώτατου μισθού που έχουν χιλιο-υπονομεύσει (με το ειδικό καθεστώς για τους νέους κάτω των 25 ετών και την εκ περιτροπής εργασία), τώρα θέτουν πρώτο στόχο την καταβαράθρωση όλων των μισθών στο επίπεδο των 600 ευρώ, στο όνομα της μείωσης του μέσου μισθού. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν εδώ και τώρα και πριν ολοκληρωθεί η δρομολογημένη χρεοκοπία να ξεμπερδεύουν με τα υπολείμματα της σταθερής εργασίας και με τις όποιες κρατήσεις έδιναν για τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. Η απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από τις εισφορές τους στα λεηλατημένα και υπό "κούρεμα" ασφαλιστικά Ταμεία, σημαίνει ότι τα όρια συνταξιοδότησης, οι όποιες παροχές και συντάξεις έχουν μείνει, αυτομάτως γκρεμίζονται.
Η ΓΣΕΕ, γενικά οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζουν τον αισχρό και ύπουλο ρόλο τους σε βάρος των ταξικών συμφερόντων των μισθωτών εργαζομένων. Συγκαλύπτουν το χαρακτήρα και τους στόχους του ταξικού πολέμου. Παριστάνουν ότι αντιστέκονται στην τρόικα που δήθεν πιέζει τους βιομήχανους και την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται να συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, για την οποία έχει στηθεί το σφαγείο μακράς διαρκείας, με πρόσχημα την κρίση και το χρέος.
Η εργατική τάξη έχει ιστορικές ευθύνες. Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής είναι βήμα προς την εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να υπερνικήσει το φόβο και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Είναι ώρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης. Οι εργάτες, οι μισθωτοί σκλάβοι, παράγουν τον πλούτο, δεν είναι "μισθολογικό κόστος", όπως θέλουν να τους πείσουν οι εκμεταλλευτές τους, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές που υπηρετούν τον καπιταλισμό. Για να κερδίσουμε στον ταξικό πόλεμο, όλοι στη μάχη, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ. Για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέου>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου