Σελίδες

5 Ιαν 2012

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.



Στην αδιέξοδη πρακτική της άρσης της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων αποφάσισαν να προχωρήσουν χτες στην κοινή συνεδρίασή τους τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ).
Στην κοινή συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θ. Αμπατζόγλου, που -μετά τις προχτεσινές κυβερνητικές δεσμεύσεις για μερική εξόφληση των χρεών των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς- πρότεινε την αναστολή αυτής της μορφής κινητοποίησης. Τα ΔΣ ΦΣΑ και ΦΣΠ αποφάσισαν να γίνει Γενική Συνέλευση των συλλόγων την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 5 μ.μ., στην οποία θα εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών Γ. Καβαλάρης στα ΔΣ του ΦΣΑ και ΠΦΣ επισήμανε ότι η άρνηση της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους δεν έφερε αποτέλεσμα για τους φαρμακοποιούς και πρέπει να σταματήσει. Ομως, τόνισε, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί με άλλες μορφές πάλης και σε συμπαράταξη με τους φυσικούς συμμάχους των φαρμακοποιών που είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι και αυτοαπασχολούμενοι. Μάλιστα επικαλέστηκε και χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ η οποία καλεί «τους φαρμακοποιούς σε κοινούς αγώνες για να διεκδικήσουμε αυτά που τους οφείλουν τα ταμεία».
Η Ομοσπονδία των συνταξιούχων του ΙΚΑ τονίζει: «Τα φάρμακα που μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα έχουμε προπληρώσει και αυτή είναι η ουσία του ζητήματος. Αναμφισβήτητα δεν είναι σωστό να βάζουν τους ασφαλισμένους μπροστά για να λύσουν το πρόβλημά τους, που απορρέει από μία πολιτική που πλήττει και εκείνους και εμάς κατά κύριο λόγο. Μπροστά σ' αυτές τις καταστάσεις η ανάπτυξη παραπέρα των αγώνων μας οφείλει να στοχεύει στην ανατροπή αυτού του σάπιου κοινωνικού συστήματος, γιατί όσα μερεμέτια και να του γίνουν, πάντα σε βάρος μας θα λειτουργεί, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αλλη λύση δεν υπάρχει».
Πάντως στην περιφέρεια - με ελάχιστες εξαιρέσεις - οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφάσισαν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.
Συνεχίζουν οι γιατροί
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισε η ηγεσία της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) επικεντρώνοντας στο αίτημα για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει την ελεύθερη συνταγογράφηση απ' όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα αν είναι συμβεβλημένοι ή όχι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου