Σελίδες

24 Ιαν 2012

Ειδήσεις….



Μερικές ειδήσεις που σπάζουν τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα 24/1/2012. Είναι από αυτές που η κοινωνία τις ακούει και ακόμη δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία της μένει ακίνητη και αδιάφορη. 


Οι «τρελοί» του ΠΑΣΟΚ!


«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Το βάζω χωρίς κανένα θαυμαστικό. Μήπως δεν ξέρουμε ότι και αυτός και οι άλλοι βουλευτές που ψήφισαν όλες τις Συνθήκες και τις Συμφωνίες ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΟΤΕ; «Είχαν άλλες υποχρεώσεις» όλοι, ήταν «αλλού» στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Τις ψήφιζαν όμως. Αυτοί τις ψήφιζαν και ο λαός τις πλήρωνε. Τουλάχιστον δεν μας είπε αν άκουσε κάπου κάποτε ότι στο μνημόνιο υπάρχουν άρθρα που ψήφισε, με τα οποία ο υπ. Οικονομικών μπορεί να πουλήσει νύχτα όλη τη χώρα χωρίς να χρειάζεται η έγκριση, όχι της Βουλής αλλά ούτε καν του δικού του πρωθυπουργού; 




Ο άλλος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο αξιότιμος κ. Λοβέρδος μας απαγόρευσε να δικάσουμε τον πρόεδρο που πάει να διαδεχθεί. Προφανώς ο πρόεδρός του τα έκανε όλα καλά αλλά φταίνε αυτοί που τον κυνηγάνε όπως εισαγγελείς και αριστεροί και είναι καιρός να τους «μακελέψει». Τι κι αν τη χώρα ξεπούλησε ο αρχηγός του, τώρα ονειρεύεται το δικό του ξεπούλημα και δεν θέλει να του το χαλάσουν με δίκες. 


Το άλλο πουλαίν του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης μας λέει ότι ίσως έχει επιφυλάξεις «αν η δανειακή σύμβαση και το PSI δεν διασφαλίσουν την οριστική λύση και παρατείνουν την αβεβαιότητα», και «αποκάλυψε» ότι «δεν θίχτηκαν οι μικρές ολιγαρχίες» – για τις μεγάλες φυσικά ούτε κουβέντα - παραδέχεται δε ότι στο κόμμα του ισχύει το αλαλούμ «το δόγμα δηλαδή «άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα, εντέλει, πράττω»! 


Απίστευτα όλα αυτά; Σιγά μην είναι απίστευτα. Καθημερινό ψωμοτύρι ενός κόμματος με αρχές είναι. Με αρχές στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας, η οποία τους λέει, πείτε ο,τι θέλετε αρκεί να διασφαλίζετε την εξουσία και τα κέρδη μου. Έτσι αποφάσισαν κάποιοι από αυτούς να το παίξουν τρελοί, άλλοι τουρίστες, άλλοι χωροφύλακες και όλοι μαζί ψεύτες. Την αποστολή τους θέλουν να εκτελέσουν οι άνθρωποι. 

************

Θράσος στις πλάτες των αστέγων και των φτωχών

Πρώτα τους καταντούν φτωχούς και μετά βγάζουν στα κανάλια (ΜΕΓΚΑ) τον αξιότιμο υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη για να μας κάνει μαθήματα ευαισθησίας της Πολιτείας για τους αστέγους και τους φτωχούς. Και τα λαμόγια της δημοσιογραφίας αντί να κάνουν ευθεία επίθεση στις πολιτικές που παράγουν φτωχούς και αστέγους εξετάζουν εκστασιασμένοι τα σπουδαία μέτρα πρόνοιας περίθαλψης! Θαυμάζουν και τον Μπόλαρη που λέει «πάτησε πόδι» υπέρ των αστέγων διαφορετικά θα παραιτούνταν!!! Τι λε ρε παιδί μου έκανε τέτοιο ηρωισμό!!!



Έχω και μια απορία. Γιατί δεν συνέστησε στους αστέγους να μετακομίσουν στο εξοχικό σπίτι τους και στους πεινασμένους να τρώνε παντεσπάνι τώρα που δεν έχουν ψωμί; Ας διαβάσει τουλάχιστον λίγο Μαρία Αντουανέτα…


Αν μας ανέφερε βέβαια και το θεάρεστο έργο του Αλαφουζέϊκου «όλοι μαζί μπορούμε» με ττρόφιμα που καλεί τον λαό να τα πληρώνει και να τα δίνει δωρεάν στο ΣΚΑΪ για να κάνει αυτό τον ευεργέτη των πεινασμένων, νομίζω θα έδενε την πολιτική της κυβέρνησης με το συμπονετικό ληστρικό μεγάλο κεφάλαιο. Πως του ξέφυγε; 


Το θράσος όλων αυτών δεν έχει όρια.

******

Έφυγαν οι πιάτσες των ναρκωτικών; 


Δεκαετίες τους βλέπω να μετακομίζουν από δω και από κει. Κάθε φορά που αλλάζουν στέκι κάποιοι νομίζουν ότι… εξαφανίστηκαν, ότι λύθηκε το… πρόβλημα! Επί τρία χρόνια τους αντάμωνα κάθε μέρα στην Τοσίτσα. Τώρα πήγαν λίγο παρακάτω στην Αβέρωφ. Και τι έγινε; Υπόλοιπα ανθρώπων οι περισσότεροι. Σε τρία χρόνια άλλαξαν πολλές τα φορές πρόσωπα. Κάποιοι «ταξίδεψαν» για πάντα στο «όνειρο» κάποιοι καινούριοι μπήκαν στην κόλαση. Το ίδιο και στην Καποδιστρίου και στην Πλ. Βάθης όπου λιωμένα κορμιά κείτονται στα πεζοδρόμια. 

Ατελείωτο αυτό το μαρτύριο για το οποίο όλοι είναι αναρμόδιοι εκτός των εμπόρων ναρκωτικών που κάνουν καλά τη δουλειά τους πουλώντας, με αντάλλαγμα την ασυλία, ψεύτικα όνειρα και υποταγή για λογαριασμό της εξουσίας…


Άντε και εις ανώτερα τώρα με την νομιμοποίηση των «μαλακών» ώστε όλη η νεολαία να μαστουρώνεται και να μη καταλαβαίνει τι της ετοιμάζει η εξουσία. Είναι επικίνδυνη η νεολαία, πρέπει να πάρει τη δόση της! Δόση από μαστούρα και υποταγή όχι από αντίσταση και αγώνα.

Όμως πολλοί επιχείρησαν να υποτάξουν τους λαούς και να τους κάνουν φυτά και άβουλα όντα. Κάποια μέρα ξύπνησαν απότομα και αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν άβουλα. Ήταν όμως αργά για την εξουσία τους. 



Αριστερά και πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου