Σελίδες

25 Ιαν 2012

Αγιάτρευτος ο βούρκος...



Εδώ και μερικές μέρες, την ειδησεογραφία στα ΜΜΕ μονοπωλεί η εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα πολλά που αποκαλύπτονται, είναι και οι στενές σχέσεις που είχαν τα «κεφάλια» των συμμοριών με πολιτικά κόμματα, κύρια με τον ΛΑ.Ο.Σ. Μάλιστα, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε συμπεριλάβει τον εγκέφαλο μιας από τις σπείρες στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του για τις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας. Υποψήφιος περιφερειάρχης ήταν ο νυν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλος. Αμφότεροι, Καρατζαφέρης και Βελόπουλος, εμφανίζονται σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον Τύπο να συντρώγουν και να συνομιλούν με δύο τουλάχιστον από τους επικεφαλής των συμμοριών που βαρύνονται με κατηγορίες για τοκογλυφία. Επιπλέον, όταν ο Βελόπουλος παρουσίαζε επίσημα τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και εγκέφαλο της συμμορίας, έλεγε παραμονές των εκλογών: «Καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, καθαρές λύσεις.

 Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους βορειοελλαδίτες. Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν. Εμείς επιλέξαμε πρόσωπο προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες και όχι πρόσωπο που απομυζεί τον πλούτο των πολιτών και ζει από αυτόν».
***
Ο λαϊκισμός και τα παχιά λόγια σε όλο τους το μεγαλείο για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν ότι στον καπιταλισμό τα κόμματα του κεφαλαίου «πλένουν» τα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών και το ανάποδο. Και ότι οι «μπίζνες» των «πετυχημένων» οικονομικά και «ισχυρών» μεγαλοπαραγόντων δεν είναι πάντα τόσο αθώες, όσο θέλουν να τις παρουσιάσουν τα αστικά κόμματα, μιλώντας, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., για «υγιή» δήθεν επιχειρηματικότητα. Ηθική στο κεφάλαιο δεν υπάρχει, αφού θεός του είναι το κέρδος. Στο διά ταύτα και ενώ ο κόσμος βοά, ο κατά τ' άλλα λαλίστατος ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κάνει καμιά επίσημη παρέμβαση, πέρα από μια κορόνα που έριξε ο βουλευτής του Α. Χρυσανθακόπουλος (ο γνωστός από την υπόθεση με τα φρουτάκια...), ότι τάχα η δράση του εμπλεκόμενου στα κυκλώματα τοκογλυφίας ήταν «άγνωστη» στον ΛΑ.Ο.Σ., όταν τον ανακήρυξε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη. Το επιχείρημα είναι τουλάχιστον αστείο, ειδικά για τον ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρος του οποίου κοκορεύεται ότι για τον καθένα που απασχολεί την επικαιρότητα γνωρίζει και ένα παρασκήνιο.
***
Η σιγή του ΛΑ.Ο.Σ. τον αποκαλύπτει και πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους λαϊκούς ανθρώπους, που παρασύρονται από το λαϊκισμό του Καρατζαφέρη και τις ψευτιές του για «ηθική», «κάθαρση» και «διαφάνεια». Οπως πρέπει να προβληματιστεί συνολικά ο λαός για το γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ, ενώ έχουν για μόνιμο θαμώνα τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., δεν του έχουν απευθύνει ούτε μια ερώτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αντίθετα, όταν πρόκειται για ψευτιές και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, ξεχειλίζουν από εμετικά σχόλια και προβοκατόρικες επιθέσεις. Το ξαναλέμε: Ο βούρκος της διαπλοκής στο αστικό σύστημα είναι αγιάτρευτος. Οπως αγιάτρευτη είναι και η διαπλοκή των επιχειρηματιών με τα κόμματά τους, παρά τις φανφάρες περί δήθεν «διαφάνειας» και «αυτοκάθαρσης» του συστήματος. Στο ίδιο παιχνίδι παίζουν και τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία άλλωστε ανήκουν στο κεφάλαιο και υπηρετούν την προπαγάνδα του. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν έναν ακόμα λόγο να γυρίσουν μια και καλή την πλάτη στα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενημέρωση αποκλειστικά από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου