Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

"Φτάνει πια. Αρκετά!! Ο λαός με τον αγώνα του να απαιτήσει και να επιβάλει ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ"ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις.
"Ξεκινάνε από την 1η Γενάρη οι διαδικασίες για το πέταμα στην ανεργία 150.000 δημοσίων υπαλλήλων "Σ' εφαρμογή μπαίνει από 1/1/2012 ο νόμος (Ν. 4024/2011) για την «εργασιακή εφεδρεία» με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να προσαρμόσει τον κρατικό μηχανισμό στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων. Αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να απολυθούν μέσω «εφεδρείας» 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011 και περισσότεροι από 150.000 μέχρι το 2015, όπως έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα…" *
"...Περιγράψαμε πιο πάνω με συντομία το βιομηχανικό πόλεμο των κεφαλαιοκρατών μεταξύ τους. Ο πόλεμος αυτός έχει το χαρακτηριστικό ότι οι μάχες σ' αυτόν κερδίζονται λιγότερο με την στρατολογία και περισσότερο με την απόλυση στρατού των εργατών. Οι στρατηγοί, οι κεφαλαιοκράτες, συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος μπορεί να απολύσει περισσότερους φαντάρους της βιομηχανίας..." (Καρλ Μαρξ, "Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο" σελ. 59) 


Αυτή είναι η καπιταλιστική πραγματικότητα. Υπάρχει όμως και η «πραγματικότητα» της αστικής τάξης, που εκφράζεται, με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, στους άστεγους, άνεργους και άπορους, στα θύματα δηλαδή, της καπιταλιστικής κρίσης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αποφάσισε χθες, με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας, ως άλλη διευρυμένη φιλάνθρωπος ΜΚΟ, να "περιθάλψει" τους απολυμένους "φαντάρους της βιομηχανίας".
«Η χώρα μας σήμερα δίνει δύο μάχες: Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής...». Είπε προχθές, ο Λουκάς Παπαδήμος, στη "διευρυμένη σύσκεψη" (“διευρυμένη”, και τι στο κόσμο!! Στις ετικέτες δεν παίζονται).
Ειλικρινά, μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος και ο κυνισμός αυτών των ανθρώπων. Έχουνε μετατρέψει την Ελλάδα σ' ένα γκέτο ανέργων μέσα στην ΕΕ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, και μας χλευάζουν κι από πάνω. Σε μια περίοδο που "…οι άνεργοι προσεγγίζουν το 1 εκατ. και οι οικογένειές τους δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν, κυβέρνηση και Εκκλησία αποφάσισαν να δείξουν τάχα κοινωνική ευαισθησία. Και εκεί που η οικονομική κρίση, που προκλήθηκε από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που φούσκωσαν στα κέρδη, από τη δουλειά των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις τους σε όφελός τους, με πολιτική που εξαθλιώνει το λαό, ετοιμάζονται να πετάξουν κυριολεκτικά στους εξαθλιωμένους ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν από την πείνα..." **
Θέλουν να κρυφτούν αλλά το κυνήγι του κέρδος, δεν τους αφήνει. Την ίδια στιγμή που "δείχνουν" ότι τους έχει πάρει ο πόνος για τους "εξορθολογισμένους" εργαζόμενους, (“εξορθολογισμένους" και τι στο κόσμο!! Στις ετικέτες δεν παίζονται) σαν μανιακοί φορομπήχτες, επιτίθενται στην εργατική λαϊκή οικογένεια, που έχει εξαθλιωθεί από την ανεργία και τη φτώχεια.

«Έχουν αποθρασυνθεί. Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, έχουν πάθει φορολογικό αμόκ καιπροκαλούν την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από την ανεργία και τη φτώχεια. Αφού ο γάμος είναι τεκμήριο εισοδήματος που καλύπτει μάλιστα το αφορολόγητο όριο, όπως τεκμήριο είναι ακόμα και για τον άνεργο το σπίτι και το αυτοκίνητο που κάποτε απέκτησε, είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν φορολογούν την ύπαρξη παιδιού. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση. Στα τσακίδια τα χαράτσια, οι φόροι, η ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα επιβάλλουν». (Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης)
Ο λαός με τον αγώνα του να απαιτήσει και να επιβάλει
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάνουν χρόνο. Επιτακτικά σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, να οργανώσουν την πάλη και τη συμμαχία τους με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού.
«Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις» ΕΔΩ
** «Ελεημοσύνη» αντί για σταθερή δουλειά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους» ΕΔΩ

Crousma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου