Σελίδες

22 Δεκ 2011

«Η νίκη είναι δική μας»



«Η νίκη είναι δική μας». 
Αυτό φώναξαν όλοι μαζί απεργοί χαλυβουργοί και τραγουδιστές με μια φωνή, στη χτεσινή μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε το σωματείο στην πύλη του εργοστασίου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Τάνια Κικίδη και τα «Κίτρινα Ποδήλατα» ένωσαν χτες το απόγευμα τις φωνές τους με τον αγώνα των απεργών, των γυναικών και των παιδιών τους. 
Ηχησε ακόμη πιο δυνατά η φράση «είμαστε όλοι χαλυβουργοί», που ανέφερε χαιρετίζοντας και ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου. 

Και τα τραγούδια αντήχησαν σε όλο το χώρο και ξεσήκωσαν όχι μόνο τους συγκεντρωμένους, αλλά και τα διερχόμενα οχήματα εκείνη την ώρα έξω από την πύλη του εργοστασίου, με κόρνες και θερμούς χαιρετισμούς από τα ανοιχτά παράθυρα αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών.
«Πάγωσε η τσιμινιέρα». Με το τραγούδι αυτό, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η συναυλία, για να πάρει τη σκυτάλη ο Διονύσης Τσακνής τραγουδώντας «γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον». 
Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» προειδοποίησαν τραγουδώντας «άμα θα πάρω φόρα...». 
Και η Τάνια Κικίδη τραγούδησε ότι «τίποτε δεν πάει χαμένο». 
Ξεσήκωσε κυριολεκτικά στη συνέχεια ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με «το παιχνίδι παίζεται ακόμα», το «Γ' Παγκόσμιο», τον «Τσε», τα «Εφηβα γεράκια» για να κλείσει καλώντας τους απεργούς χαλυβουργούς να στείλουν «χαιρετίσματα στην εξουσία».
Στη συναυλία παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/12/11, 7:50 μ.μ.

    1. Ο Καρατζάς τι είναι ; Εμεις θα σας το πούμαι ΑΠΛΑ: Θέλει να γίνει ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ώστε ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ Αντιπρόεδρος και ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ως είθησται, να ΚΑΝΕΙ με μερικές μονάδες της Αστυ/μιας και ορισμένα τμήματα των ΕΝ.ΔΥΝ. .... ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ !!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΩΣ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝ.ΔΥΝ. ... ΤΕΛΕΙΩΣ .... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ !! ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 11/11/11, ΓΙΑΤΙ ΝΑ .... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΔΩ ;;
    2. (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ κ. ΣΑΣ !!! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΒΟΘΡΟΔΗ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΩΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" !! ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΛΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;)
    Eναντίον του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στρέφεται μια μερίδα πιστών… Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος ορκίστηκε στ’ όνομα της Αγίας Τριάδος, ενώ είναι «οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των Ευαγγελικών».
    Μάλιστα σκέφτονται να αντιδράσουν και δικαστικά εναντίον του, γιατί με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορεί να κυβερνά ένας ετερόδοξος την Ελλάδα !!
    (ΚΑΙ ΕΓΩ τον ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΩ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή