Σελίδες

19 Ιουν 2011

Ποινές φυλάκισης με τον «ευρωτρομονόμο»


ΔΑΝΙΑ
Στο στόχαστρο ο πρόεδρος της αντιστασιακής οργάνωσης μέλος της FIR
Οπως είναι γνωστό στη Δανία με βάση τον σχετικό «τρομονόμο» που έχει ψηφιστεί, η οργάνωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, Rebelion, είχε συρθεί στα δικαστήρια και ο πρόεδρός της Μακ Μάνους απειλήθηκε με πολυετή φυλάκιση γιατί είχαν συγκεντρώσει οικονομική ενίσχυση για λαϊκές οργανώσεις όπως οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC) και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. H αστυνομία έκλεισε την ιστοσελίδα της οργάνωσης και πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κατηγορώντας την για «ενίσχυση της τρομοκρατίας». Τελικά δεν καταδικάστηκαν γιατί στο δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδειχτεί πότε μια οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική».

Για το ίδιο ζήτημα οι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Fighters and lovers» που κατασκεύαζε μπλουζάκια με φωτογραφίες των FARC, και από τα έσοδα διέθετε ένα ποσό για την ενίσχυσή τους, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 2 έως 6 μήνες.
Στις 26 Γενάρη του 2011, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το ίδιο ζήτημα σε δύο άλλες οργανώσεις που είχαν και αυτές υποστηρίξει τις δύο προαναφερόμενες οργανώσεις.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συρθεί στα δικαστήρια, ο Αντον Νίλσεν, πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών «Χορσερόντ Στουτχόφ Φορενινγκέν» μέλος της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων). Το όνομα της δανέζικης οργάνωσης προέρχεται από το όνομα του στρατοπέδου συγκέντρωσης, όπου είχαν σταλεί από τους ναζί πολλοί Δανοί αντιφασίστες, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του Αντον Νίλσεν, Μάρτιν, την περίοδο από το 1941 έως το 1944.
Στα δικαστήρια αποφασίστηκε να συρθεί ως συνεργός και ο Βίγκο Γιόργκενσεν, στέλεχος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δανίας. Στη δίκη που έγινε στην Κοπεγχάγη στις 15 και 16 Ιούνη, καταδικάστηκαν και οι δύο σε 6μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή.
Ο Αντον Νίλσεν πριν από τη δίκη δήλωσε τα παρακάτω:
«Πολλά μέλη της οργάνωσής μας κατηγορήθηκαν για τρομοκράτες και διώχτηκαν από τους ναζί και τη δανέζικη αστυνομία κατά τη διάρκεια της κατοχής, με τραγικές συνέπειες και αρκετοί οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σήμερα κατηγορούνται η οργάνωσή τους και τα παιδιά τους άλλη μια φορά για τρομοκράτες. Κύριοι κατήγοροι, δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να δεχτούμε τις γελοίες κατηγορίες σας. Στα δικαστήριά σας θα κουρελιάσουμε τον τρομονόμο σας και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι θανάτου για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης».
Για το ίδιο θέμα, έστειλε γράμμα διαμαρτυρίας προς τον Δανό υπουργό Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της FIR, dr. Ulrik Schneider.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση με κατευθείαν εντολή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τα κινήματα αλληλεγγύης στη Δανία και κάθε προσπάθεια αντίδρασης στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Εκμεταλλεύεται δε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει στη χώρα και την πλήρη συμμόρφωση στην «τρομονομιμότητα» και από διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις που δεν τολμούν να θέσουν το θέμα ακόμα και όταν υπάρχουν πιέσεις από τη βάση τους, όπως έγινε σε πρόσφατο συνέδριο μιας από αυτές, με το επιχείρημα ότι σε καμιά περίπτωση δε θα συμβάλλουν σε δραστηριότητες που δε σέβονται τα κριτήρια της ΕΕ «περί τρομοκρατίας». Και φυσικά όταν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ μιλούν για «τρομοκρατία» βάζουν στο στόχαστρο τα λαϊκά κινήματα και οργανώσεις που αντιπαλεύουν τα σχέδια τους και διεκδικούν οι λαοί να αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους.

Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου