Σελίδες

4 Ιαν 2011

Συν 2 ο λαός, μείον 4 οι βιομήχανοι.

ΕΕβρωμόλογα

«Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερη εμπιστοσύνη, με αυτοπεποίθηση (...). H χρονιά που έρχεται,το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Είναι χρονιάδημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας. Είμαι και θα είμαι κοντά στα καθημερινά προβλήματά σας. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά».
*
Αυτό ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού προς το λαό και το έθνος.
Λίγες ώρες αργότερα, όπως ακριβώς το είχε «προβλέψει» ο κ. Παπανδρέου, το 2011 ήρθε. Το οποίο, όμως, εκτός από «χρονιά δημιουργίας και κοινωνικής αλληλεγγύης», αποδείχτηκε - από το πρώτο του δευτερόλεπτο - χρονιά των αυξήσεων σε: Ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, υπηρεσίες ΔΕΚΟ, διόδια, τρόφιμα, εισιτήρια, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη κ.λπ.

*
Βέβαια, υπάρχει και ένας τομέας - ο μοναδικός - που το 2011 φέρνει μειώσεις βαρών. Είναι ο τομέας των βιομηχάνων. Οι τελευταίοι μπορούν να πανηγυρίζουν. Από την πρώτη του χρόνου ο φορολογικός συντελεστής επί των κερδών τους μειώνεται από 24 σε 20%.
Με άλλα λόγια: Από τη μια, ολόκληρος ο λαός που λόγω της ανόδου του ΦΠΑ το «δώρο» που πήρε ήταν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια κατά 2 τουλάχιστον μονάδες. Κι, από την άλλη, οι βιομήχανοι, που οι δικοί τους φορολογικοί συντελεστές μειώθηκαν κατά 4 μονάδες!
*
Κατόπιν αυτών, και δεδομένου ότι παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τα λόγια του κ. Παπανδρέου, τόσο περί «κοινωνικής αλληλεγγύης», όσο και την υπόσχεσή του ότι θα είναι «κοντά στα καθημερινά μας προβλήματα», ένα μόνο έχουμε να αντευχηθούμε για το 2011: «Οχι άλλο κάρβουνο»!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου