Σελίδες

21 Δεκ 2011

Απάντηση η λαϊκή συμμαχία



Μιλώντας προχτές στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Τάσος Γιαννίτσης είπε με αφορμή τη μαζική παναττική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, που έγινε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο: «Είναι προκλητικό ότι το Σάββατο, λόγω διαδηλώσεων, αφαιρέθηκαν έσοδα από τις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας που θα πήγαιναν για την καταβολή μισθών»! Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έχει ρίξει στα Τάρταρα το εισόδημα και τα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας να καμώνεται πως ενδιαφέρεται τάχα για τους μισθούς των εργαζομένων, τους οποίους οι εργοδότες με δικούς της νόμους τσακίζουν. 

Διπλά προκλητική, όμως, είναι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να φέρει σε αντιπαράθεση και να διαιρέσει τα θύματα της δικής της πολιτικής. 
Αυτούς, δηλαδή, που απειλούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, αν δε δεχτούν συνθήκες δουλείας στο εργοστάσιο, με εκείνους τους συναδέλφους τους στο εμπόριο, που δουλεύουν ήδη με στραπατσαρισμένα ωράρια και μισθούς, αλλά και με μεγάλη μερίδα των ελευθεροεπαγγελματιών του κέντρου της Αθήνας, που είναι αυτοαπασχολούμενοι και με τα χίλια ζόρια κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά τους, δουλεύοντας όλη η οικογένεια για ένα μεροκάματο. 
Ολοι αυτοί βρίσκονται στην ίδια όχθη, απέναντι ακριβώς από τα μονοπώλια και την πολιτική τους, που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες. 
Η αστική εξουσία και πολιτική φταίει για τις απολύσεις και τους εκβιασμούς στη «Χαλυβουργία», για τις εργασιακές και μισθολογικές ανατροπές σε όλους τους κλάδους, για τα κεσάτια των αυτοαπασχολούμενων, για την ίδια την κρίση, από την οποία θα βγουν ενισχυμένα μια χούφτα μονοπώλια, σε βάρος των χιλιάδων μικρών. Ολοι αυτοί έχουν κάθε συμφέρον να διαδηλώνουν σε συμμαχία στο κέντρο της Αθήνας και παντού, κυρίως στους τόπους δουλειάς, την αντίθεσή τους όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, εκπρόσωπος του οποίου είναι και ο Τ. Γιαννίτσης, αλλά ενάντια στο σύστημα που υπερασπίζεται αυτό το προσωπικό και τους κάνει κόλαση τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου