Σελίδες

26 Οκτ 2011

Μέχρι πού θα φτάσουν;



Πού οδηγεί η συντεταγμένη αντιΚΚΕ επίθεση όλων των συνιστωσών των πολιτικών δυνάμεων που φανερά ή κρυφά στηρίζουν την πλουτοκρατία και την εξουσία της, φαίνεται πεντακάθαρα σε άρθρο της Λώρης Κέζα στο ηλεκτρονικό «Βήμα». 
Η αρθρογράφος αφού αναπαράγει τα όσα προβοκατόρικα γράφονται όλες αυτές τις μέρες για «παρουσία του ΠΑΜΕ ως κατασταλτικού μηχανισμού» και, φυσικά, δεν έχει να πει ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον των χιλιάδων διαδηλωτών, ούτε και για τους δεκάδες τραυματίες και τον δολοφονημένο Δημ. Κοτζαρίδη, καταλήγει: «Αν το ΠΑΜΕ δικαιούται να φυλάττει τη Βουλή από τους ταραξίες, τότε η Χρυσή Αυγή δικαιούται να φυλάττει τον Αγιο Παντελεήμονα από τους διαρρήκτες». 

Να και η άτιμη θεωρία της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό. 
Είναι γεγονός ότι το «Βήμα» πριν ακόμη τη 48ωρη απεργία, έδωσε ιδεολογική κάλυψη σ' αυτό που επρόκειτο να συμβεί, δηλαδή την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των παρακρατικών στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, λες και το ήξερε. 
`Η μήπως το ήξερε και προετοίμαζε το έδαφος; 
Στα ίδια χνάρια συνεχίζει καθημερινά αφού έχει για εχθρό του το λαό, διαφορετικά δεν μπορεί να υπερασπιστεί το κεφάλαιο αφού γι' αυτό το λόγο υπάρχει ως εφημερίδα. 
Αναπαράγει τον αντικομμουνισμό, όποιας απόχρωσης κι αν είναι για να τροφοδοτεί με μίσος κάθε μηχανισμό καταστολής του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα τους πρακρατικούς. 
Ο λαός έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Το ΠΑΜΕ περιφρούρησε, όπως είχε υποχρέωση, τη διαδήλωσή του και όχι τη Βουλή. 
Αυτό δεν το βλέπουν, μόνο όσοι δε θέλουν να το δουν. 
Εχει, όμως, μια σημασία ο συλλογισμός της Λ. Κέζα γιατί ακριβώς δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αστική προπαγάνδα για να υπερασπιστεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου