Σελίδες

22 Σεπ 2011

Η Λιάνα με γάλα και ψωμί στη βουλή


Αναδημοσίευση από REDFLY PLANET


Η σκληρή πραγματικότητα άραγε είναι λαϊκισμός;; 950 ευρώ το χρόνο για γάλα και ψωμί. Fact.



Για τις συστάσεις του προέδρου της Βουλής σχετικά με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Οι συστάσεις του προέδρου της Βουλής σε ό,τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν το στίχο του Μπρεχτ: Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Το Κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία του».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/9/11, 1:30 π.μ.

    Μα βρε συντρόφισσα, το "ναό της Δημοκρατίας" (εδώ κλαίνε και γελάνε μαζί) διάλεξες κι εσύ για να αναδείξεις, εν σωτηρίω έτει 2011, το πρόβλημα της πείνας και εξαθλίωσης που καθημερινά μεγεθύνεται και απλώνεται εφιαλτικά στα λαϊκά στρώματα; Για να σε "αποδοκιμάσουν" οι χορτάτοι και οι πειθήνιοι στο συντελούμενο έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου λαού, η μαντάμ Σουσού - πρόεδρος του "εθνικού κοινοβουλίου" (αμέ,του ναού της...Δημοκρατίας, που νόμιζες πως ήσουν...), ο καρατζαφύρερ και ο καρα-μπουμπούκος του ο Αδωνις (άλλο κ..λόπαιδο κι αυτό, μη χαθεί η ράτσα)κι όλοι οι καλοζωισμένοι και καλοταΙσμένοι από τα αφεντικά τους, εντός και εκτός Ελλάδας. Ακου ψωμί και γάλα... Αυτοί γεύονται από παντεσπάνι και πάνω, δεν ξεπέφτουν στο επίπεδο ταβέρνας, όπου μόνον ο "λαουτζίκος" συναγελάζεται με τους ομοίους του, αυτοί, εκεί μέσα, στον "ναό της Δημοκρατίας" συναναστρέφονται από ..Στρος Καν και πάνω, τέτοια ανωτάτη υποστάθμη της κοινωνίας, που έλεγε κι ο μπάρμπα Γιάννης ο Σκαρίμπας.
    Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, που έλεγε και έκανε πράξη ο Γέρος του Μοριά, ταξικός αγώνας, μαζικός και ανυποχώρητος μέχρι τέλους, για το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίσσεψε χτες η υποκρισία για το κύρος του κοινοβουλευτισμού, το οποίο τρώθηκε τάχα από την προχτεσινή ενέργεια της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη να ανέβει στο Βήμα της Ολομέλειας με ένα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα, για να δείξει ότι με βάρβαρα οικονομικά μέτρα ακόμα και τα βασικά είδη ανάγκης καταντούν είδη πολυτελείας.
    Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, παραγνωρίζοντας ότι το Κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, έσπευσε να χαρακτηρίσει «απαράδεκτα αυτά που συνέβησαν εκ μέρους της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, σκηνοθετικά εφέ με τη φραντζόλα και το μπουκάλι γάλα». Κατά τον Φ. Πετσάλνικο, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται «τέτοια εφέ σε αυτήν την αίθουσα» και «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διέρχεται οποιοδήποτε μέσον και οποιαδήποτε εδώ συμπεριφορά για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για να εμφανιστεί αυτή η συμπεριφορά στα βραδινά δελτία ειδήσεων».
    Πάντα κατά τον ίδιο, τέτοιες ενέργειες («σκηνοθετήματα» τα ονόμασε) έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο διάλογος και η εικόνα της Βουλής «ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θεσμοί βάλλονται και επιδιώκεται ισοπέδωση με γενικεύσεις εναντίον όλων, που το κοινοβούλιο είναι στοχευμένο». Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η «ευαισθησία» του προέδρου για το κύρος του Κοινοβουλίου εξαντλείται σε γεγονότα που αναδεικνύουν με παραστατικό τρόπο τις συνέπειες που έχουν για τη λαϊκή οικογένεια τα νομοθετήματα της πλειοψηφίας, για τα οποία παραβιάζεται συχνά πυκνά ακόμα και αυτή η αστική κοινοβουλευτική τάξη.
    Στο μεταξύ, οξύ επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ν. Τσιώνη και του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Ρουντούλη σημειώθηκε χτες στο εντευκτήριο της Βουλής, με αφορμή τα όσα είπε ο δεύτερος για υπουργούς «ψεύτες, απατεώνες και γομάρια». Οι δύο βουλευτές κόντεψαν να έρθουν στα χέρια και αντάλλαξαν βρισιές, με τον Ν. Τσιώνη να ισχυρίζεται ότι «εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε την κοινωνία και εσύ μας αποκαλείς γομάρια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή