Σελίδες

17 Σεπ 2011

Καλύπτει η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση ενάντια στο Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας .



Oυσιαστική κάλυψη στην αντιδραστική και άκρως επικίνδυνη απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την ίδρυση Συλλόγου Σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας με το σκεπτικό ότι οι αντιιμπεριαλιστικοί σκοποί του Συλλόγου αντίκεινται στη νομιμότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης 
Γ. Πεταλωτής.
Με το πρόσχημα ότι ως υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να σχολιάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο Γ. Πεταλωτής πρόσφερε την απαραίτητη κάλυψη στην αντιδραστική απόφαση, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις σε αυτήν.
Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ 
Θ. Παφίλης, καταγγέλλοντας ότι ο εν λόγω Σύλλογος κρίθηκε παράνομος γιατί αναφέρει ανάμεσα στους σκοπούς του ότι θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτό, είπε, στην πράξη σημαίνει ότι κηρύσσεται παράνομη η αντιιμπεριαλιστική φιλειρηνική δράση, όλες οι λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, όλοι οι αγώνες που έγιναν κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.
Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε ότι η εν λόγω απόφαση ποινικοποιεί και απαγορεύει την πολιτική δράση και έρχεται να εναρμονιστεί με μια σειρά αποφάσεις που έχουν παρθεί στην ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης όπου ποινικοποιείται η δράση κατά της ΕΕ, κατά των πολέμων, ποινικοποιείται η κομμουνιστική ιδεολογία.
Ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε ότι οι αντιδρώντες προεκτείνουν «παραπάνω από ό,τι πρέπει τις συνέπειες μιας δικαστικής απόφασης, ζούμε σε μια δημοκρατία που δεν ποινικοποιεί τις πολιτικές απόψεις και τις ιδέες». Εφτασε δε στο σημείο να πει ότι το ΚΚΕ έχει «μια άκρα επιλεκτική στάση ως προς το ποια ιδεολογία μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα ή όχι, εμείς η δημοκρατική παράταξη έχουμε δώσει αγώνες, έτσι ώστε και εσείς και ο καθένας μας να μπορεί να εκφράζει την ιδεολογία του σε όλες τις χρονικές περιόδους» και επέκτεινε την επίθεση κατά του ΚΚΕ, λέγοντας: «Να σας υπενθυμίσω ότι υπήρχαν ιδεολογίες όπου στα καθεστώτα που υποστηρίζετε ούτε ενδομύχως μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει σκέψεις, όχι να τις εκφράσει».
Είναι απαράδεκτο είπε ο Θ. Παφίλης ότι ο υπουργός με την τοποθέτησή του ουσιαστικά συγκαλύπτει, για να μην πω προτρέπει σε τέτοιες αποφάσεις που θέτουν εκτός νόμου όποιον διαφωνεί με τις πολιτικές των ιμπεριαλιστών. Είναι, τόνισε, ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη όταν προσπαθεί να οχυρωθεί με στρουθοκαμηλισμό περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Με αυτή την έννοια, συνέχισε, εμείς ως Κομμουνιστικό Κόμμα, που λέει έξω από την ΕΕ, είμαστε παράνομοι! Και κατέληξε: «Θέλουμε να σας πούμε ότι ο λαός έχει καθήκον να παλεύει κατά του ιμπεριαλισμού - η νεολαία πολύ περισσότερο - και δεν πρόκειται με τέτοιες μεθόδους να υποταχθεί. Θα επιβάλει τη δική του νομιμότητα, αφού παράνομοι είναι αυτοί που διαιωνίζουν ένα σύστημα βάρβαρο, που εξαπολύουν πολέμους και εκμεταλλεύονται τον κόσμο».
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων ενάντια στην κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου. Οι Επιτροπές Αγώνα και οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΣΤΕΦ-ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας καταδικάζουν την απόφαση του Πρωτοδικείου και, παράλληλα, καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που αρνήθηκαν την αλληλεγγύη στο Σύλλογο της Λαμίας, είτε καταψηφίζοντας είτε μη παίρνοντας θέση.
Ανάλογο ψήφισμα που καταδικάζει την απόφασ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου